RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Тиск на бізнес з боку податківців: під ДФС пройшли акції протесту

У п'ятницю, 12 липня під стінами Дніпропетровської податкової міліції продовжують проходити акції протесту проти дій податкової міліції.

У них беруть участь бізнесмени, які постраждали від дій глави відомства Сергія Пенькова, а також активісти "Стоп корупції", які збирають інформацію щодо діяльності головного податківця Дніпропетровщини, обробляють її і планують передати в правоохоронні органи столиці.

Історія зі зникненням 27 травня 2019 року директори компанії "Софт Оіл" Кирила Суворова, в якому були замішані представники Дніпропетровської податкової міліції, активно обговорюється в медіа, тоді викраденому вдалося втекти з ув'язнення на одній із заміських турбаз Дніпра, де його насильно утримували представники податкових органів.

11,5 тисячі тонн масла застрягли на нафтоперелівній станції в Миколаєві. Майже місяць законний власник вантажу, компанія "Софт Оіл" - не може вільно розпоряджатися своїм майном. Масло, вартістю понад 7 млн доларів, заарештували податківці Дніпропетровщини. Компанія "Софт Оіл" довела протиправність дій податківців. Робота всієї нафтоперевалочного станції через обшуки співробітників ДФС заблокована. Масло компанії "Софт Оіл" використовують для автомобільних двигунів і доставили з-за кордону. Масло пройшло всю необхідну сертифікацію і перевірку, але податківці вирішили його заарештувати, і на думку представників компанії, саме з цим пов'язано викрадення.

"При імпорті, при ввезенні масла не було порушено жодних законів. Компанія заплатила всі передбачені законом мита та податки заплатила 8 мільйонів гривень. Була проведена експертиза, податкова міліція провела дослідження цього масла. За ПММ - сама поліція підтвердила, що це непідакцизні товари, що це масло що воно призначене для виробництва моторних масел, що це дійсно той товар, який був задекларований. Тому підстав для арешту немає абсолютно ніяких. Єдина мотивація, яку переслідує податкова міліція - забрати масло, і це дуже значний куш", - говорить Роман Могила, адвокат.

"Уже потрібно відпускати танкер, віддавати підприємцям це масло, нехай вони далі працюють, але ні. Арешт ще раз накладено на це масло. З тієї ж причини. Тобто я вважаю, що це безпосередньо злочин, тобто вони просто заарештовують масло, просто вимагають з підприємців кошти", - говорить Богдан Хмельницький, координатор ГО" Стоп корупції ".

"Свавіллям і зловживанням" називає дії податківця народний депутат Віктор Кривенко. Він вважає, що главу місцевої ДФС Пенькова слід не тільки усунути з посади, а й притягти до відповідальності.

12 липня під стінами Дніпропетровської податкової міліції продовжують проходити акції протесту проти свавілля податкової міліції. Бізнесмени, які постраждали від Сергія Пенькова підтягуються, залишають свої контакти, розповідають свої історії. Активісти "Стоп корупції" збирають цю інформацію, обробляють її і передаватимуть до правоохоронних органів столиці.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес Тема: Акции протеста
Теги: