RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Податкову міліцію в Дніпрі пікетують виробники бодяжного дизеля - експерт

Податкова міліція Дніпропетровської області розкрила масштабну схему поставок бодяжного дизеля для армії та "Укрзалізниці".

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив енергетичний експерт Дмитро Марунич.

"ГУ ДФС Дніпропетровської області зараз у стані облоги. Управління кожен день пікетують активісти, будівлю намагалися брати штурмом. Всі акції проплачені. Вимога - терміново покарати заступника начальника управління Сергія Пенькова. Виявляється, 29 травня співробітники податкової міліції заарештували в Миколаївському порту 11,5 тис. тонн масла. Це 180-190 залізничних цистерн. Масло завезла компанія "Софт Ойл", власником і директором якої є тракторист Кирило Суворов. З'ясувалося, що "Софт Ойл" є частиною схеми поставок дизельного палива для армії та "Укрзалізниці", - розповідає експерт.

За словами Марунича, схему створила знаменита компанія "Трейд Коммодіті", яка в стадії банкрутства, - компанія не заплатила податків на суму 525 млн грн.

"Замість "Трейд Коммодіті" з'явилася її спадкоємиця "Оптімус Конекшн ". Вона поставляє паливо двом компаніям: "Август пром" та "Фірма "ФІДЕ", на частку яких припадає 50-70% паливних тендерів "Укрзалізниці" і Міністерства оборони. Секрет успіху компанії в запатентованої технології виробництва дизеля з авіаційного палива і масла, що дісталася від "Трейд Коммодіті". Акциз при імпорті дизпалива становить приблизно 140 євро на тонні, а при імпорті авіапалива - 21 євро на тонні. На маслі акцизу немає в принципі", - повідомив експерт.

Однак податкова міліція Дніпропетровщини з'ясувала, що ніякого виробництва дизеля не існує. У Миколаївському порту масло і гас закачують в залізничні цистерни з двох насосів. Такий "дизель" досить швидко вбиває мотори.

"Спроби розслідувати цю справу зустріли опір. Суворова, який погодився давати податківцям свідчення, просто викрали. Приїхала група і відвезла. Невідомо, чи живий він. Самих податківців зараз звинувачують у викраденні людини, загрожують кримінальними справами. Адвокати підставного директора завалили ГБР заявами. Дуже активно в ситуацію включився місцевий відділ "К" СБУ. "Активісти" водять навколо управління ДФС свої "хороводи", - розповідає Марунич.

На його думку, своїми силами фіскальній службі проблему не вирішити. Ситуація в Дніпрі вимагає втручання керівництва країни. Якщо розслідування справи за паливними схемами змусять припинити - це буде перша серйозна поразка оточення президента Зеленського.