RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Екологи використовують для своїх звинувачень фейки з інтернету - глава вітроенергетичної асоціації

Екологічний шантаж почав активно використовуватися як зброя в корпоративних війнах через пасивну позицію Мінекології в питаннях інвестицій.

Таку думку озвучив "112-Україна" глава правління Української вітроенергетичної асоціації Андрій Конеченков в рамках статті "Зелена дубина: Як бізнес і політики маніпулюють темою екології".

Він стверджує, що організоване еко-активістами блокування проектів часто збігаються з інтересами місцевого бізнесу.

Глава правління Української вітроенергетичної асоціації навів приклад Боржави, де інвестор з Туреччини розпочав реалізацію проекту з будівництва вітроенергетичної станції. Проект тимчасово заблокований, проти нього ведеться кілька судових процесів.

"Не дивлячись на те, що в Мінекології підтвердили, що в цьому місці вітростанцію будувати можна, проект може дійсно зупинитися, і вітростанція побудована не буде", - зазначив Конеченков.

Глава асоціації зазначив, що екологи часто залякують людей до початку реалізації проекту, повідомляючи, що відновлювана енергетика завдає шкоди дикій природі і людині, "хоча в усьому світі вона по праву вважається найчистішою".

"Часто це ставало причиною зупинки процесу реалізації нових проектів. При цьому результати наявних у інвесторів експертиз пізніше підтверджували такі авторитетні організації, як ЄБРР або IFC. При перевірці проектів вони часто не знаходили таких грубих порушень, на яких наполягали екологічні організації", - додав він.

При цьому, при детальному вивченні кейсів виявлялося, що екологічні організації будували аргументацію на підставі інформації з інтернету, в тому числі і фейкової.

Для протидії маніпуляціям на темі екології глави 16 профільних асоціацій України підписали Меморандум про забезпечення достовірної інформації в сфері екології. Серед підписантів: Professional Association of Ecologist of Ukraine, Асоціація підприємств в галузі поводження з небезпечними відходами, Біоенергетична асоціація України, Українська вітроенергетична асоціація, Асоціація сонячної енергетики України та інші.