RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні з’явився перший професійний рейтинг корпоративної стійкості компаній Sustainable Ukraine

В Україні стартував Sustainable Ukraine – перший професійний рейтинг корпоративної стійкості українських компаній на основі провідних міжнародних практик з фокусом на їх інвестиційній привабливості.

Як зазначають організатори, рейтинг Sustainable Ukraine надає єдину систему ESG-координат для оцінки та порівняння якості корпоративного управління у компаніях, а також їх здатності здійснювати позитивний вплив на суспільство, керувати нефінансовими ризиками та можливостями, а також забезпечувати свій сталий розвиток. Крім того, аналіз результатів рейтингу дозволить спрогнозувати вектор сталого розвитку всього українського бізнес-середовища та країни в цілому.

У рейтингу будуть представлені компанії, що входять до числа 250 найбільших платників податків України. Вони оцінюватимуться за 4 сферами: фінансово-економічною, екологічною, соціальною та сферою корпоративного управління.

"На основі провідних міжнародних методик ми сформували перелік ключових сфер для аналізу, які дозволяють комплексно оцінити якість корпоративного управління у компаніях, їх здатність керувати своїми нефінансовими ризиками та можливостями, здійснювати вплив на соціальне середовище та довкілля. Іншими словами, сфери, що виходять за межі традиційної фінансово-економічної оцінки. У свою чергу, це дозволить зробити комплексні висновки щодо характеристик компанії, які сьогодні мають широкий попит у міжнародної інвестиційної спільноти", – наголосив засновник компанії Premier Business Consulting & Communications, ініціатор проекту Sustainable Ukraine Ростислав Курінько.

За його словами, рейтинг має створити передумови для сталого розвитку України, росту конкурентоздатності та привабливості соціально відповідальної ділової поведінки і, у свою чергу, побудови суспільства якісно нового зразка.

"Наша мета – створити ефективний і дієвий інструмент щорічної оцінки сталого розвитку українських компаній на основі провідних міжнародних практик. Рейтинг повинен стимулювати позитивні зміни у бізнес-середовищі, через нього – по всій країні, а також надати можливості та нові ринкові інструменти заохочення відповідальної ділової практики, котрі допоможуть компаніям обрати шлях сталого розвитку", – додав Ростислав Курінько.

Premier Business Consulting & Communications – спеціалізована українська компанія, що надає ефективні рішення у сфері сталого розвитку та взаємодії з інвестиційною спільнотою за допомогою інструментів сталого розвитку і корпоративної соціальної відповідальності. Компанія має великий досвід реалізації комплексних проектів як в Україні, так і за кордоном.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес