RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У ДТЕК спростували звинувачення в завищенні цін в Бурштинському енергострові: деталі

Ціна реалізації електроенергії Бурштинської ТЕС (ДТЕК Західенерго) становить 1590 грн за МВт-година, при цьому середня ціна імпортерів становить 1880 грн за МВт-год.

Про це у відповідь на заяву про початок розслідування АМКУ проти ДТЕК заявив Віталій Бутенко, генеральний директор Д.Трейдінг, передає "Обозреватель".

Він підкреслив, що більше 40% електроенергії в зону Бурштинського енергоострову поставляється з сусідніх європейських країн незалежними трейдерами, при цьому ціна продажу електроенергії цих трейдерів вище, ніж ціна ДТЕК.

"Я повинен пояснити цю брехню про Бурштинський енергоострів. Імпортери продають електроенергію з-за кордону по 1 880 гривень (за МВт-год. - Ред.). Ви знаєте, за якою ціною продає Бурштинська ТЕС? По 1 590 гривень (за МВт- годину. - Ред.) ", - повідомив Бутенко у відповідь на твердження Глави парламентського комітету з ПЕК Андрія Геруса про відкриття справи АМКУ проти ДТЕК в зв'язку з монопольним становищем компанії.

4 жовтня Антимонопольний комітет почав розслідування проти ДТЕК Західенерго. АМКУ побачив ознаки монопольного становища ДТЕК Західенерго на ринках електроенергії в межах торгової зони Острів Бурштинської ТЕС. У компанії назвали висновки Антимонопольного комітету безпідставними і упередженими.