RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Хрест на розвитку: ЗМІ вказали на проблему з поверненням "Укртелекому" в держвласність

У розвинених країнах жоден великий інтернет-провайдер, як "Укртелеком", не працює під егідою держави, тому, з великою ймовірністю, повернення компанії в держвласність ускладнить роботу підприємства і поставить хрест на його розвитку.

Про це йдеться в матеріалі Delo.ua "Правила життя павутини: що буде, якщо держава відсудить "Укртелеком".

Видання нагадало, що держава планує відсудити у власника "Укртелеком" - одного з лідерів в галузі, що може негативно позначитися на компанії, яка через кілька місяців після повернення в держвласність може втратити місце на ринку.

"Повернення "Укртелекому" у власність держави значно ускладнило би роботу підприємства. По-перше, компанію в її розвитку здатний простимулювати тільки інвестиційний капітал - причому, в першу чергу, капітал материнський. Ніхто "з боку" не зможе настільки ефективно і своєчасно підтримати підприємство з його проблемними моментами і новими інтернет-продуктами, в які постійно потрібні потужні фінансові вливання, які обчислюються сотнями мільйонів доларів", - йдеться в матеріалі.

Видання звертає увагу, що в розвинених країнах великі інтернет-провайдери, такі як "Укртелеком", не перебувають у держвласності.

"Показова деталь: жоден великий інтернет-провайдер в розвинених країнах не працює під егідою держави – цей "союз" виглядає як нонсенс", - наголошується в матеріалі.

На думку автора матеріалу, якщо "Укртелеком" буде реприватизовано, знайти нового інвестора для нього буде складно, оскільки мало хто готовий піти на ризик позбутися активу через якийсь час.

"Виявися підприємство в руках держави, цей "новий старий" власник вже навряд чи знайде йому ще одного вигідного господаря. Хто захоче купувати знову перепродане - а раптом знову відберуть?", - зазначає автор.

Раніше політолог Володимир Фесенко заявив, що розмови про можливу реприватизацію "Укртелекому" відіб'ють у іноземних інвесторів інтерес до України і зірвуть плани уряду щодо залучення іноземних інвестицій. Виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера, радник президента України Олег Устенко підкреслив, що не кожен інвестор прийде в Україну, тому що не вирішене глобальне завдання, пов'язане з правом власності.