RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Кредитори підуть до Міжнародного суду: стало відомо про небезпеку для України через справу НАБУ проти Бахматюка

Група міжнародних кредиторів агрохолдингів "Укрлендфармінг" (група ULF) і "Авангард", що належать Олегу Бахматюку, написали листа прем'єр-міністру Гончаруку, міністрам фінансів і економіки Маркаровій і Милованову і керівнику Офісу президента Богдану через переслідування НАБУ Олега Бахматюка, при цьому сам Бахматюк не виключає, що міжнародні кредитори будуть судитися з Україною в арбітражному суді, але сподівається на конструктивні переговори з владою.

Про це бізнесмен повідомив в коментарі "Інтерфакс-Україна".

Так, власник "Укрлендфармінг" Олег Бахматюк прокоментував лист міжнародних кредиторів його компаній до влади, де вони висловлюють занепокоєння справою НАБУ. Такий лист означає, що не виключено подання до міжнародного арбітражу, адже інвестори розуміють, що без акціонера і менеджменту конструктивної позиції домогтися буде складно. Він заявляє, що представники влади ігнорують будь-які пропозиції про пошук компромісу.

"Останні публікації в пресі змусили рухатися кредиторів, оскільки неконструктивна позиція призведе до втрат усіх боків ... Нікому не потрібен діалог зі мною: всі імітують боротьбу за інтереси держави. Може, влада почує кредиторів, якщо вона не чує мене", - сказав Бахматюк.

Бізнесмен розраховує на зміну ситуації після листа кредиторів прем'єра з пропозицією обговорити можливості негативних наслідків.

Він нагадав: у грудні та січні компаніям необхідно проводити закупівлі насіння, добрив, ГСМ, іншого необхідного для посівної, і такої ситуації раніше не було. Вихід на конструктивну позицію з кредиторами і урядом дозволить зберегти більше вартості холдингів, тоді як спроба реалізувати їх активи частинами призведе до фактичної їх втрати.

"Перед запуском ринку землі падіння таких об'єктів буде мати критичну важливість для тих, хто буде заходити на ринок", - додав власник групи ULF, нагадавши про укладення 227 тисяч договорів оренди землі та залучення до роботи 27 тисяч осіб.

Раніше група міжнародних кредиторів групи ULF запропонувала прем'єру України Олексію Гончаруку, міністрам фінансів і економіки Оксані Маркаровій і Тимофія Милованову обговорити можливість негативних наслідків для сукупних боргових вимог до агрохолдингів у зв'язку з ситуацією навколо Бахматюка і ULF. Копія листа направлена голові Офісу президента Андрію Богдану та першому заступнику глави НБУ Катерині Рожковій.