RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Доведеться виплатити мільярди інвесторам: у General Electric застерегли Україну від зміни "зеленого тарифу"

Європейські країни, що ретроспективно знизили "зелений" тариф, змушені були компенсувати інвесторам величезні суми, і Україні не варто повторювати їх шлях.

Про це заявив регіональний директор "Дженерал електрик" В'ячеслав Феклін в ході міжнародного форуму з відновлюваної енергетики ARWE 2019, передає "Обозреватель".

"Я можу сказати, що Іспанія і Румунія, інші країни досі судяться і виплачують великі судові позови. Я не хочу такого повторення. Упевнений, що рішення буде прийнято правильне", - сказав Феклін.

12 листопада Верховная Рада прийняла в першому читанні законопроект, яким передбачається ретроспективне зменшення "зелених" тарифів (№2236-2).

Президент України Володимир Зеленський 27 листопада на українсько-литовському економічному форумі заявив, що ретроспективного зміни "зеленого" тарифу не буде і українська влада не має наміру робити ніяких кроків, які погіршать умови ведення бізнесу в Україні.

Законодавством України гарантовано збереження "зелених тарифів" на незмінному рівні до 2030 року з метою стимулювання інвестицій у виробництво електроенергії з поновлюваних джерел.

Раніше банкір департаменту електроенергетики ЄБРР Ольга Єрьоміна заявила, що ретроспективний перегляд "зеленого" тарифу завдасть шкоди Україні, оскільки країна виплатить за позовами до міжнародних судів значно більше, ніж хочуть заощадити ініціатори такого рішення, а також відлякає іноземних інвесторів.