RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Сума аналогічна торішній: в ДТЕК розповіли про виплати на інвестиції та податки за 9 місяців

За 9 місяців 2019 року ДТЕК Енерго інвестував 4,2 млрд грн у розвиток виробництва, що практично відповідає рівню аналогічного періоду минулого року.

Про це повідомляє видання "Українські новини".

Компанія завершила переоснащення енергоблоку №1 ДТЕК Криворізька ТЕС з антрациту на газову марку вугілля, і цей проект, на думку експертів, посилить енергетичну безпеку України.
ДТЕК Енерго також зберіг виплати до державного та місцевих бюджетів на рівні аналогічного періоду минулого року. Підприємства компанії за 9 місяців 2019 року виплатили 11,6 млрд грн податків.

Зміцнення курсу національної валюти забезпечило 6,3 млрд грн позитивного ефекту на курсових різницях, тоді як за аналогічний період минулого року від курсових різниць отримано збиток в 0,6 млрд грн. Всього чистий прибуток по компанії за 9 місяців 2019 року склав 6,3 млрд грн, що відповідає показнику курсових різниць. Таким чином, виробнича діяльність компанії не показала позитивного фінансового результату. Це обумовлено розвитком системи регулювання нової моделі ринку електроенергії, яка сьогодні надає великі преференції іноземним виробникам.

Як повідомлялося, підприємства ДТЕК Енерго є найбільшими платниками податків до центрального і місцевих бюджетів. За даними Державної фіскальної служби України, в топ-100 великих платників податків країни входять ДТЕК Павлоградвугілля, ДТЕК Добропіллявугілля, ДТЕК Дніпроенерго, ДТЕК Східенерго, ДТЕК Західенерго.