RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Добудують за власний кошт і позику: президент "Київміськбуду" зробив заяву щодо долі об’єктів "Укрбуду"

Холдингова компанія "Київміськбуд" добудовуватиме житлові комплекси компанії "Укрбуд" за власні кошти та банківську позику, також компанія домовляється про підтримку з Кабінетом міністрів, Мінфіном та Київською міською держадміністрацією.

Про це заявив президент "Київміськбуду" Ігор Кушнір під час пресконференції.

Він запевнив, що гроші інвесторів "Київміськбуду" не використовуватимуть для фінансування будівництва будинків "Укрбуду", які компанія взяла зобов’язання закінчити.

"Київміськбуд" не витрачатиме коштів інвесторів Холдингової компанії! Ми будемо розглядати можливість використовувати нерозподілений прибуток, який компанія акумулювала за роки успішної роботи на ринку. До того ж, тривають переговори з банками, розраховуємо на підтримку Кабінету міністрів, Мінфіну та КМДА", – сказав Ігор Кушнір, нагадавши, що "Київміськбуд" – єдина компанія, яка свого часу прийшла на допомогу ошуканим вкладникам "Еліта Центру".

За його словами, інвестори "Укрбуду" і керівництво розуміють, що зробити це буде складно, але "Київміськбуду" доводилося "працювати в непрості часи, і компанія не підвела інвесторів".

"Попереду у нас важка робота! Багато складних технічних і юридичних питань, які потрібно опрацювати. Відновити заморожені будівництва складніше, ніж почати будувати нові. На жаль, у мене немає чарівної палички, щоб за день добудувати об’єкти і передати їх людям. Тому прошу запастися терпінням. Нам потрібен час і підтримка. Ми впораємося", – підкреслив Кушнір.

Він дав зрозуміти, що буде особисто опікуватись проєктом і контролювати кожне будівництво.

"Ми беремо на себе зобов’язання забезпечити квартирами всіх 13 тисяч вкладників "Укрбуду". Попереду у нас багато роботи, але разом ми впораємося. Запевняю, "Київміськбуд" виконає всі взяті на себе зобов’язання!" – констатував він.

Зі свого боку генеральний директор "Укрбуду" Олег Майборода подякував "Київміськбуду" за підтримку та висловив готовність допомагати добудовувати об’єкти.

"Це дійсно знаковий для "Укрбуду" момент – нам простягнули руку допомоги. Ми домовилися з найпотужнішим державним девелопером "Київміськбуд", що він добудує наші об’єкти. Питання вдалося вирішити, тепер для інвесторів "Укрбуду" все налагодиться і вони отримають свої квартири", – сказав Майборода.

Він повідомив, що колишній керівник державної корпорації "Укрбуд" Максим Микитась жодним чином не пов'язаний з компанією. Відповідаючи на питання, коли інвестори компанії "Укрбуд" отримають план добудови своїх будинків і в якій черговості "Київміськбуд" їх добудовуватиме, Ігор Кушнір відповів, що для підрахунків потрібно більше часу.

"Деталі, зокрема щодо термінів, черговості тощо, ми дамо згодом. Нам потрібно дати раду тій спадщині, яку ми отримали разом з "Укрбудом". Спадщина досить складна – і фінансова, і технічна. Інакше наша допомога була б не потрібна. Прошу у вас трохи більше часу, щоб дати більше деталей. Головне – люди отримають свої квартири", – акцентував Ігор Кушнір.

Окремо представники компаній подякували президенту Володимиру Зеленському, меру Києва Віталію Кличку, секретарю РНБО Олексію Данілову, Кабінету міністрів і міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, завдяки яким став можливим порятунок "Укрбуду".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес Тема: Инвестиции
Теги: