Мільйонні збитки щодня: журналісти розповіли про лобізм Криклія щодо оренди у терміналі "Борисполя"

Надання в оренду комерційних площ терміналу F аеропорту Бориспіль українським компаніям блокується, і це призводить до збитків на рівні двох мільйонів гривень в день.

Про це повідомляється в матеріалі "Апострофа" - "Міністерство Криклія, лобі МакДональдс і збитки в 2 мільйони гривень щодня: хто винен, і що робити?".

Відзначається, що термінал відкрився в квітні, і з тих пір потенційні орендарі не можуть отримати в ньому площі для роботи. Ситуація блокується в профільному міністерстві.

На думку журналістів, аналогічна ситуація спостерігалася в терміналі D, там конкурсні умови були змінені так, щоб орендарями стали підприємства групи "БФ", пов'язаної з екс-нардепом від НФ Андрієм Іванчуком, також їм "допомагав" нинішній заступник міністра Криклія - Олег Ющенко. В АМКУ назвали такі дії "дискримінаційними".

У той же час в терміналі F фаст-фуд вирішила відкрити мережу МакДональдс, що підтвердив міністр інфраструктури Владислав Криклій. За такі заяви міністра звинуватили в лобізмі. У той же час керівника українського МакДональдс Юлію Бадрітдінову бачили біля адмінбудівлі аеропорту "Бориспіль" разом з президентом Американської торгової палати (ACC) Андрієм Гундером 4 грудня. Пізніше стало відомо, що вона веде переговори з керівництвом аеропорту та представниками міністерства про технічні питання заходу в аеропорт компанії.

Українські бізнесмени, які подали заявки на участь в конкурсі, вважають, що процес навмисне блокується на рівні керівництва Мінінфраструктури, з цього питання було направлено заяву в НАБУ.