RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Лотерейний оператор М.С.Л. підтримав дії уряду по боротьбі з гральним бізнесом, але вказав на нюанси

Оператор державних лотерей, компанія "М.С.Л." підтримує ініціативу Кабінету міністрів внести необхідні зміни у нормативно-правові акти для унеможливлення незаконному гральному бізнесу працювати під назвою "лотереї".

Про це говориться у прес-релізі, розміщеному на сайті лотерейного оператора.

Водночас в "М.С.Л." висловлюють занепокоєння, що обраний Кабміном спосіб навряд чи буде здатен допомогти у вирішенні питання боротьби з нелегальним бізнесом.

"Нелегальний бізнес не має ніяких ліцензій, не виконує ніяких ліцензійних умов і не має ніяких електронних систем прийняття ставок, у частині яких уряд скасував ліцензійні умови. Очевидно, що для ефективної боротьби з тіньовим ринком необхідні комплексні заходи, які були б ефективними та вживались своєчасно державними органами в межах їх повноважень", - говориться у прес-релізі компанії.

В компанії зазначають, що, спираючись на свій 50-річний досвід роботи на ринку лотерей, та 25-річний досвід участі в провідних європейських і міжнародних лотерейних організаціях, вважають, що для остаточного подолання псевдо-лотерей та повноцінного виконання чинного законодавства, Мінфіну необхідно розробити та впровадити нові ліцензійній умови для операторів державних лотерей.

"У ліцензійні умови необхідно внести всі необхідні положення, які приберуть будь-яку можливість використовувати лотереї для розповсюдження незаконних азартних ігор", - наголошується у прес-релізі.

У той же час, "М.С.Л." звертає увагу, що оператори державних лотерей у своїй роботі керуються Законом України "Про державні лотереї в Україні" 2012 року.

"Частково скасований наказ Держкомпідприєництва 2002 року не застосовується до моменту приведення його у відповідність до вищевказаного Закону", - зазначають у "М.С.Л.".