RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У ДТЕК Нафтогаз розповіли про свій внесок в бюджет країни за 2019 рік

За 2019 рік ДТЕК Нафтогаз перерахував 1,42 млрд грн ренти за користування надрами в державний бюджет України.

Про це повідомляється в прес-релізі компанії.

При цьому сума рентних відрахувань до місцевих бюджетів Полтавської області, на території яких компанія здійснює видобуток вуглеводнів, склала понад 71 млн грн. Так, в обласні, районні, сільські і бюджети ОТГ компанія перерахувала:

- 28,4 млн грн - до Полтавського обласного бюджету;

- 6,59 млн грн - до бюджету Мачухівської ОТГ;

- 4,59 млн грн - до бюджету Савинцівської сільради;

- 7,42 млн грн - до бюджету Ковалевської сільради;

- 9,18 млн грн - до Миргородського районного бюджету;

- 14,85 млн грн - в Шишацький районний бюджет;

Місцеві громади направили кошти на розвиток соціальної інфраструктури, проекти в сфері охорони здоров'я та енергоефективності: ремонт та облаштування дитсадків і шкіл, реконструкцію будинків культури, відновлення доріг.

Починаючи з 1 січня 2018 року видобувні компанії перераховують 5% рентної плати до місцевих бюджетів відповідно до Закону України № 1793 VIII "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо зарахування рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу і газового конденсату". Так, сума рентних відрахувань ДТЕК Нафтогаз до місцевих бюджетів за два роки склала 169 млн грн.

ДТЕК в даний момент є найбільшим приватним інвестором в енергетику України. Група розвиває бізнеси з видобутку природного газу і вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK реалізує проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.

ДТЕК Нафтогаз - найбільша приватна газовидобувна компанія в Україні. У 2019 видобуто 1,66 млрд куб м природного газу, що є рекордом серед приватних компаній в галузі. З 2013 року ДТЕК Нафтогаз збільшив видобуток газу більш ніж в 3 рази, продемонструвавши найстрімкішу динаміку розвитку в газодобувному секторі країни.

У 2018 році капітальні вкладення ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тисяч співробітників. 100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.