RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В Україні створять Технологічний нафтогазовий хаб: подробиці про проект

В Україні створять Технологічний хаб, який зможе на системній основі залучати інновації, передові технології, міжнародні стартапи та експертів світового нафтогазового ринку.

Про це повідомляє профільне нафтогазове видання Expro.

"Вся нафтогазова галузь України гостро потребує сучасних технологій. Нам потрібна якісна основа для підготовки до технологічних проривів як в дорозвідці та інтенсифікації діючих родовищ, так і в залученні новітніх технологій для важковидобувних запасів і розробки морського шельфу, яких в Україні в принципі немає. Саме з цією метою ДТЕК Нафтогаз приступив до реалізації масштабного національного проекту - створення Технологічного нафтогазового хаба, який сформує нові тенденції розвитку галузі", - повідомив гендиректор компанії ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров на конференції Ukrainian Energy Forum.

Мета хабу - створити ефективний інструмент для залучення в Україну нових технологій і майданчиків, де будуть вирішуватися складні кейси газодобувних компаній для збільшення видобутку природного газу.

Рівноправними учасниками Технологічного хаба стануть видобувні і сервісні компанії, наукові локальні і міжнародні інституції, стартапи. Як зазначив спікер, стратегічними партнерами в цьому питанні ініціатори проекту бачать Уряд і освітній сектор.

"Саме це стане рушійною конкурентоспроможною силою для країни і забезпечить досягнення енергетичної незалежності України", - пояснив під час виступу Щуров.

Раніше повідомлялося, що в найближчі роки ДТЕК Нафтогаз інвестує більше 10 млрд грн в український газовидобуток.