RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Буде позитивним сигналом: бізнес закликав президента ветувати проект про "податковий терор"

Запровадження податкових змін, передбачених законопроектом №1210, в умовах економічної кризи, спричиненої пандемією COVID-19, недоцільне.

Про це в своєму блозі "Законопроєкт про податковий терор і коронавірус – бізнес не переживе одразу обох" пише директор Департаменту конкурентоспроможності бізнесу Федерації роботодавців України Олександр Яворський.

"Масштаби викликів, які стоять перед урядом і кожним бізнесом (незалежно від розміру), відсувають питання податкових реформ з прицілом "на перспективу" у невизначене майбутнє. І не факт, що в кінці квітня, коли історія з пандемією може почати закінчуватись, така визначеність з’явиться", - вважає експерт.

На його думку, в найближчий місяць-два буде актуальним питання зупинкиобвалу економіки, уповільнення зростання безробіття - потрібні будуть додаткові швидкі рішення.

"Всі прогнози про сценарії розвитку економіки України у 2020 році об’єднує одне – шанси на економічне зростання примарні", - констатує фахівець.

За його словами, "актуальність набуття чинності законопроектом 1210 у такі часи в державі визначається словами не на часі".

"Застосування президентом права вето до законопроекту 1210 буде одним з позитивних сигналів бізнесу про бажання і здатність держави почути платників податків та об’єднати зусилля для подолання викликів, які в режимі 24/7 впливають на кожен бізнес – від ФОП на першій групі єдиного податку до флагманів промисловості і сільського господарства", - переконаний Яворський.

16 січня 2020 року парламент схвалив в другому читанні та в цілому законопроєкт № 1210 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві".

У Раді підприємців при Кабінеті міністрів України назвали законопроєкт №1210 "податковим терором".

Проти цього законопроєкту виступили всі основні бізнес-асоціації та асоціації іноземних інвесторів України – в т. ч. Європейська Бізнес-Асоціація, Американська торгівельна палата, Український союз промисловців і підприємців, Федерація роботодавців України та багато інших.

Спілка Українських Підприємців та Федерація роботодавців України вийшли зізверненнями до президента з проханням ветувати проєкт Закону 1210 та направити його на доопрацювання.