RU  UA  EN

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

Всі новини

Залишився задоволений: Зеленський поділився враженнями про перші відвідини Одеського припортового заводу

Президент Володимир Зеленський 4 липня відвідав Одеський припортовий завод в ході робочого візиту в Одеську область. За його словами, завод в прекрасному стані і має великий потенціал.

Своїми враженнями про ОПЗ Зеленський поділився під час зустрічі з представниками бізнесу регіону.

"Я вперше тут. Завжди хотів побачити, що собою являє Одеський припортовий завод. Дійсно, бачу, що завод - в чудовому стані. Почув від нового директора, що покращилася ситуація з поверненням кадрів. Хотілося б вірити, що так буде і далі. Адже я знаю, що потенціал вище, бо колись тут працювало 4500 осіб, а зараз 3000", - заявив президент.

Виконуючий обов'язки глави Одеського припортового заводу Микола Синиця зазначив, що підтримувати роботу підприємства і виводити його з кризи допомагає дія давальницького контракту. Однак майбутнє заводу в його співробітниках, вважає Синиця.

"Майбутнє заводу - це, в першу чергу, люди. Тому що гроші можна зайняти, технології купити, а людський ресурс - безцінний. Тому для керівництва ОПЗ головним пріоритетом є збереження колективу і забезпечення всіх соціально-економічних умов для його ефективної роботи", - цитує керівника заводу прес-служба ОПЗ.

Він також додав, що зарплати на підприємстві з січня по травень виросли на 44% в порівнянні з минулим роком.

ПАТ "Одеський припортовий завод" - одне з найбільших підприємств хімічної промисловості України. Карбамід і аміак, вироблені на заводі, експортуються по всьому світу, а також використовуються українськими аграріями.

Після півтора років простою робота підприємства відновилася в серпні минулого року. Тоді був укладений контракт на поставки газу за давальницькою моделлю.