RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

"Бояться людей": представників "Укрлендфармінг" не пустили на засідання антикорупційного комітету ВР

Представників компанії "Укрлендфармінг" Олега Бахматюка і юристів не пускають на засідання Комітету Верховної Ради з питань протидії корупції, де буде розглядатися питання закриття за рішенням суду кримінальної справи проти акціонера, незважаючи на подану заявку про участь.

Про це повідомляє УНІАН.

Раніше було опубліковано звернення групи компаній "Укрлендфармінг" до глави ВР Дмитра Разумкова, в якому зазначається, що комітет Ради з питань антикорупційної політики 8 липня проведе засідання, де розгляне питання закриття справи, пов'язаного з VAB банком, за рішенням Печерського суду Києва, яке є остаточним і не підлягає оскарженню. На розгляд питання комітетом не було запрошено сторону акціонера "Укрлендфармінг" Олега Бахматюка, а також сторона іншого фігуранта справи, Олександра Писарука, колишнього заступника глави НБУ, для представлення своєї позиції, хоча були запрошені представники САП і Офісу Генпрокурора.

Антикорупційному комітету офіційно, згідно з процедурою, повідомили по електронній пошті, і телефону про перелік осіб, представника компанії і юристів, які повинні бути присутні на засіданні комітету для об'єктивного висвітлення процесу. 7 липня стало відомо, що секретаріат комітету відмовився розглядати повідомлення і не допускає представників компанії на засідання. З телефонної розмови з представником секретаріату стало відомо, що рішення про допуск на засідання одноосібно приймає глава комітету, народний депутат Анастасія Радіна. Вона і перший заступник глави комітету Ярослав Юрчишин неодноразово робили публічні заяви про винність Олега Бахматюка незважаючи на рішення судів і факти, які це заперечували.

"Створюється враження, що керівництво комітету вирішило призначити нас винними апріорі, і зробити це не дивлячись на рішення судів, докази, без надання нам можливості публічно себе захистити. Це нагадує традиції "справедливого суду" тоталітарного сталінського режиму з його "розстрільними трійками" та відсутністю можливості правового захисту для жертв судилища", - заявили в "Укрлендфармінг".

У компанії вважають, що "деякі депутати бояться людей, які мають сміливість спростовувати їх голослівні заяви".

Офіс Генерального прокурора 25 червня виконав рішення Печерського райсуду Києва про скасування як незаконної постанови першого заступника генпрокурора про відновлення кримінального провадження, пов'язаного з наданням стабілізаційного кредиту НБУ "VAB банку" Олега Бахматюка. Рішення суду є остаточним і не підлягає оскарженню. Використання кредиту за призначенням, на виплати вкладникам, було підтверджено офіційними експертизами, висновками Фонду гарантування вкладів і заявою НБУ.