RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Всі 4 справи VAB банку потрапили до одних і тих же суддів ВАКС, таких збігів не буває - Олег Бахматюк

Олег Бахматюк викликав директора НАБУ Артема Ситника на публічну дискусію щодо фальсифікації справи VAB банку і заявив, що справи по банку, які за поданням НАБУ подаються в апеляційну інстанцію Вищого антикорупційного суду, потрапляють до однієї трійки суддів, що неможливо при автоматизованому розподілі справ.

Як повідомляють Українські новини, про це Олег Бахматюк, бізнесмен, власник агрохолдингу "Укрлендфармінг", заявив в своєму блозі на "Українській правді", коментуючи рішення Печерського райсуду, який визнав відкриття справи проти нього та колишнього заступника голови НБУ Олександра Писарука незаконним.

За словами бізнесмена, всі представлення від НАБУ в апеляційну палату ВАКС потрапляють до однієї і тієї ж трійки суддів, хоча в Україні діє автоматичний розподіл судових справ між суддями для забезпечення незалежності та неупередженості розгляду справ.

"Окремо хотів би зупинитися на тому, як працює апеляційна інстанція Вищого антикорупційного суду. Спочатку, незважаючи на рішення першої інстанції, апеляція виносить рішення про мій заочний арешт, хоча перед тим в ідентичній справі в заочному арешті було відмовлено Клюєву і Клименку... А далі відбуваються ще більш цікаві речі: через електронний розподіл справ саме ця трійка суддів, яка винесла проти мене незаконне рішення, отримує таку ж справу проти моєї сестри, потім ще одну справу проти екс-керівника VAB-банку. А тепер ці ж судді розглядатимуть апеляцію САП на справу щодо рішення Печерського суду. За дивним збігом обставин до трійки одних і тих же суддів потраплять 100% справ, пов'язаних зі мною. Чи бувають такі збіги? Питання риторичне", - пише Бахматюк.

Також бізнесмен заявив, що директор НАБУ Артем Ситник уникає публічної дискусії з ним про факти фальсифікації справ по VAB банку, акціонером якого він був.

Справа проти Писарука і Бахматюка, яку було повторно відкрито НАБУ в порушення норм чинного законодавства, як визначив суд, стосується отримання рефінансування від НБУ VAB банком. Офіційні висновки експертиз, висновки Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та заяви НБУ спростували звинувачення НАБУ. Також детективи НАБУ підозрюються ДБР у втручанні в складанні завідомо неправдивого експертного висновку у цій справі.