RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Дніпропетровська ОДА передала Ярославському землю під будівництво терміналу аеропорту

Оператору реконструкції Міжнародного аеропорту Дніпропетровськ, компанії "НС-Дніпро" з групи DCH Олександра Ярославського, офіційно виділили землю під будівництво аеровокзального комплексу - 6 ділянок площею 7,6 га. Відповідний договір, який регулює відносини між державою та інвестором, підписав губернатор області Олександр Бондаренко.

Про це пишуть "Українські новини".

"Підписали документ, який дозволяє рухатися далі в підготовці до будівництва, щоб восени почати роботи. Ми працюємо, щоб цей аеропорт був найкращим в Україні. У будівництві використовуємо сучасні технології. Термінал буде легким і "повітряним", з великою кількістю скла, м'яким дизайном", - повідомив на церемонії Володимир Васильченко, гендиректор Міжнародного аеропорту "Харків", який керує проектною групою з будівництва аеропорту "Дніпро".

Як відомо, проект будівництва аеропорту в Дніпрі реалізується в форматі приватного і державного партнерства. За рахунок бюджетних коштів буде профінансовано будівництво сучасної злітно-посадкової смуги довжиною 3200 м. Група DCH Олександра Ярославського займається будівництвом аеровокзального комплексу.

"Інвестор будуватиме термінал і супутню інфраструктуру. Підписаний договір - це і інвестиційне зобов'язання компанії DCH працевлаштувати певну кількість людей і платити податки місцевій громаді", - прокоментував підписання Олександр Бондаренко, голова Дніпропетровської ОДА. Раніше ЗМІ повідомляли, що власник групи DCH Олександр Ярославський планує інвестувати в будівництво нового термінального комплексу Міжнародного аеропорту "Дніпро" $70-80 млн.

Нагадаємо, Міжнародний аеропорт "Дніпро" в минулому році відзначив 75-річчя, при цьому ступінь конструктивного зносу його будівель досягає 50%. А остання реконструкція злітно-посадкової смуги аеропорту, яка є стратегічним об'єктом держвласності, проводилася близько 30 років тому. Аеропорт міста має низьку пропускну здатність, а жителі Дніпра змушені користуватися аеропортами інших регіонів для ділових або туристичних поїздок, здійснюючи переїзди з пересадками. Після реконструкції та будівництва злітно-посадкової смуги довжиною 3200 м також буде здатний приймати сучасні повітряні лайнери всіх типів, в тому числі далекомагістральні літаки. Аеропорт буде обладнаний новими системами навігації, метеорологічним і світлосигнальним обладнанням. Новий міжнародний термінал і VIP-термінал в єдиному комплексі отримають високу пропускну здатність - близько 3 млн мандрівників на рік.

Група DCH має успішний досвід будівництва Міжнародного аеропорту "Харків" до Євро-2012 і його подальшої експлуатації, розвитку стратегічного партнерства з великими авіаперевізниками, які пов'язують місто регулярними прямими перельотами в ключові європейські столиці і на популярні курорти. За підсумками 2019 року аеропорт Ярославського в Харкові обслужив понад 1,3 млн пасажирів, і входить в ТОП-5 рейтингу повітряних воріт континенту, що динамічно розвиваються, який складає Міжнародна рада аеропортів (ACI Europe).