RU  UA  EN

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Бізнес

В "Укрлендфармінг" опублікували заяву з приводу політичного тиску НАБУ на ВАКС

Національне антикорупційне бюро України розмістило в Facebook заяву, яка є прямим політичним тиском на суддів ВАКС, які 20 липня мають розглянути апеляцію на остаточне рішення Печерського райсуду Києва про незаконність порушення провадження у справі VAB банку.

Про це повідомляє Depo.ua.

Зокрема, в повідомленні на ФБ НАБУ йдеться, що від рішення залежить, чи зможуть представники НАБУ "довести до логічного завершення розслідування особливо тяжкого кримінального злочину".

Таким чином НАБУ не тільки звинувачує опонентів ще до рішення суду, а й тисне на суддів ВАКС, що є грубим кримінальним злочином.

"Ми вважаємо, що така заява є прямим тиском на суд. Ми звикли до того, що Артем Ситник в своїх виступах, в тому числі і з трибуни парламенту, без будь-яких судових рішень звинувачує своїх опонентів у тому, що вони скоїли злочини. Але настільки відкрито і нахабно він до сих пір не дозволяв собі тиснути на суд і суддів. Це ще раз підтверджує те, що ми говорили неодноразово: Артем Ситник в справі VAB банку діє виключно через власну помсту. І нічого спільного з правосуддям зараз немає", - заявили в "Укрлендфармінг".