RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

З моменту відновлення виробництва на ОПЗ повернулося до 20% звільнених співробітників - керівник "Агро Газ Трейдинг"

З моменту відновлення виробничого процесу на Одеському припортовому заводі влітку 2019, що стало можливим завдяки підписанню договору на переробку давальницької сировини з "Агро Газ Трейдинг", на ОПЗ повернулося 15-20% раніше звільнених співробітників. При цьому за рік відбулося кілька раундів підвищення заробітної плати і плануються нові підвищення.

Про це заявив партнер АГТ Володимир Колот в інтерв'ю ExPro Consulting.

Повідомляється, що відновлення роботи ОПЗ обійшлося компанії АГТ в $1,5 млн. Ці ризики повністю взяла на себе АГТ, не привертаючи кредитні ресурси і не збираючи передоплату з ринку.

З моменту рестарту ОПЗ було перероблено 656 млн кубометрів газу, а найбільшим імпортером продукції заводу стала Індія. Коронавірус не вплинув на зниження попиту на мінеральні добрива виробництва ОПЗ на глобальному ринку.

Керуючий партнер АГТ Олександр Горбуненко не виключив ймовірності того, що компанія братиме участі в приватизації ОПЗ. Особливо, якщо зі структури ОПЗ будуть виділені окремі бізнес-напрямки. Даний крок, за оцінками Горбуненка, здатний підвищити капіталізацію ОПЗ.

ОПЗ є найбільшим хімічним підприємством України, спеціалізуючись на виробництві та експорті карбаміду і аміаку. Підприємство знаходиться в управлінні Фонду держмайна України і входить до переліку об'єктів великої приватизації.

За рік дії давальницької контракту з АГТ на ОПЗ було вироблено 796,2 тис тонн карбаміду і 90,3 тис тонн аміаку. Більше 90% карбаміду і понад 80% аміаку виробництва ОПЗ експортується на зовнішні ринки.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес Тема: Инвестиции
Теги: