В "Телетрейд" заявили про інформаційну атаку на компанію - відео

новини компаній

Адвокат Євген Солодко акцентував увагу на фактах інформаційних атак на компанію "Телетрейд". Декількома днями раніше в мережі з'явилося відео, де нібито клієнти звинувачують компанію у фінансових махінаціях. Однак, жодного факту ці люди так і не озвучили. Євген Солодко назвав подібні випади "брудною атакою, таким собі симбіозом тероризму і медіа піратства, покликаного сіяти невпевненість і страх".

Про так званий медіатеррорізм і про вплив ЗМІ на ділову репутацію на прикладі компанії "Телетрейд" говорили в офісі інформаційного агентства "Інтерфакс Україна".

Євген Солодко: "Вони не дали зовсім нічого: де, коли, за яких обставин і на які суми вони були обмануті. Як представник компанії тут, як людина, яка уповноважена відповідними правовими документами представляти і захищати інтереси компанії Телетрейд, буду це робити в рамках чинного законодавства, спираючись на конкретні документи і факти".

Євген Солодко зазначив, що подібні інформаційні атаки - інструмент тиску на успішні компанії з метою отримати прибуток. Представник фінансової компанії Центр Біржових Технологій (ЦБТ) Дмитро Чих зазначає, що їх бізнес також неодноразово піддавався подібного роду медіатеррорізму, і зазначає, що недобросовісні ЗМІ можуть понести відповідальність за розміщення завідомо неправдивих матеріалів на своїх ресурсах.

Дмитро Чих: "Для нас це не перший випадок, не поодинокий, за останній час ми заблокували вже кілька сайтів, які здійснювали кібератаки на наші ресурси, і варто зазначити, що заблокували їх за рішенням суду. На жаль, інші компанії, які знаходяться в такій самій ситуації, намагаються замовчати, не висвітлювати проблему і таким чином, навпаки, потурають здирникам. Для тих компаній, які опинилися в схожій ситуації, дуже важливо писати скарги, звертатися в суд і висвітлювати дану інформацію в ЗМІ".

Було створено цілу мережу сайтів, де розміщується інформація, яка не відповідає дійсності і ганьбить репутацію компанії, а також фейкові відгуки від підставних людей - "нібито клієнтів".

Євген Солодко: "Тут домени, які зареєстровані в різних регіонах. Якщо Ви зайдете на домен "who is", за яким можна простежити історію будь-якого домену, ви побачите, де вони зареєстровані і чому їх багато і в такій кількості. І найгірше те, що будь-яка компанія, будь-яка фізична особа може піддатися завтра точно такій же атаці, в тому випадку, якщо там виник якийсь конфлікт або просто хтось захотів отримати чуже".

Адвокат компанії Телетрейд зазначив, їм немає сенсу виправдовуватися перед своїми клієнтами, бо репутація брокера і так бездоганна, що побічно підтверджують подібні медіа нападки.

Євген Солодко: "Якщо на компанію йдуть такі нападки - це ознака того, що бізнес успішний, що він розвивається, що він представляє інтерес. А раз він представляє інтерес, то мабуть, у деяких осіб викликає бажання поживитися на цьому бізнесі. Тому компанія, природно, буде захищатися, а ознака успіху - це ось така медіа-атака".