RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Люди залишаться без роботи і грошей: названо сферу, по якій найболючіше вдарить карантин

В Україні карантин вихідного дня зможуть пережити не всі сфери бізнесу, зокрема, співвласник української мережі кінотеатрів "Планета кіно" Дмитро Деркач заявив, що їх доведеться закрити в зв'язку з введенням карантину вихідного дня.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

За словами Деркача, кінотеатри до 80% доходу отримують саме у вихідні, тому зможуть протриматися тільки тиждень, після чого їх доведеться закрити - 500 осіб залишаться без роботи і грошей.

"У нас набагато безпечніше громадського транспорту, який продовжить переповнюватися в будні дні. Я не розумію, як можна було придумати цей ідіотизм вихідного дня", - заявив він.

У мережі Multiplex у коментарі "Апострофу" розповіли, що також допускають можливість закриття своїх кінотеатрів. Керівник мережі Роман Романчук зазначив, що навіть після виходу з весняного карантину кінотеатри зазнають збитків у розмірі від 40 до 80 млн грн на місяць, а з локдауном вихідного дня падіння обороту очікується ще на рівні 80%.

"Поки мова про закриття не йде, але питання в динаміці... Потрібно дивитися, як відреагує ринок по вертикалі, тому що дистриб'ютори, які нам видають фільми, вони можуть прийняти своє рішення і не видавати нам контент через низьку відвідуваність, і ми технічно не зможемо працювати", - підкреслив він.

Відзначається, що зараз у мережі працює 600 осіб, які можуть втратити роботу, і в заяви про допомогу бізнесу від держави в Multiplex не вірять.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Локдаун нижче пояса: як карантин вихідного дня вбиває бізнес.