RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

​Скандал з "Укроборонпромом" організували Матіос та партнер Коломойського - позаштатний агент НАБУ

Скандал навколо "Укроборонпрому" перед президентськими виборами в Україні був організований тодішнім військовим прокурори Анатолієм Матіосом та міністром МВС Арсеном Аваковим, який був і залишається партнером Ігоря Коломойського.

Про це у програмі Яніни Соколової "Соромно" розповів викривач Євген Шевченко.

Він, зокрема, повідомив, що спочатку прокурор Матіос на 2 роки загальмував розслідування щодо постачання запчастин на підприємства Укроборонпрому. Але за півроку до виборів Президента Матіос раптом передав матеріали у відомство Авакова.

"Далі пройшло 2 роки, всі про це забули і чомусь Матіос вирішив, що йому потрібно ці телефони за півроку до виборів передати в Експертний центр МВС України. Він міг передати їх, наприклад, на експертизу в Київський інститут судової експертизи, це не є проблема, але він вирішив чомусь саме в МВС віддати Авакову, який був у контрах з Порошенком. І він був і лишається партнером Коломойського", - зауважив Шевченко.

"І далі Антон Геращенко, нібито інкогніто, вони зібрали всі ці переписки компрометуючі, які компрометували сина Свинарчука, і передали їх Бігусу. А Бігус – журналіст – "Хайп – наше всьо". Він прекрасно розумів наслідки, він прекрасно усвідомлював, який буде скандал. І його це влаштовувало… Чим гучніша історія, тим краще для журналіста", - резюмує Євген Шевченко.