RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Приватизація Марилівського спиртзаводу: плани компанії-переможця виглядають далекими від інвестицій - ЗМІ

Судовий розгляд молдавського інвестора СП "Zernoff" з Фондом держмайна щодо Марилівського спиртзаводу може виявитися спробою інвестора будь-яким способом повернути 5,5 млн грн приватизаційної застави. Молдавська компанія не пред'являла претензій до стану активів спиртзаводу ні до аукціону, ні в період, відведений для оплати.

Про це йдеться в матеріалі на порталі Delo.

"Перед продажем спиртзаводи пройшли ретельну інвентаризацію, а всі дані про них були повністю доступні в електронному вигляді за принципом "всі знають все". Крім того, ФДМУ та Укрспирт забезпечили очний перегляд об'єктів для будь-якого інвестора. Всі учасники аукціонів оплачують 10% від початкової вартості в якості застави, а після покупки, протягом 2 місяців, оплачується залишок суми", - сказано в матеріалі.

За словами переможця, на підприємстві були відсутні котли, вентилятори, вологоміри, не відповідали опису деяких об'єктів нерухомості. Фонд держмайна і "Укрспирт" провели оперативну перевірку активів і огляд території, яка підтвердила повну відповідність активу приватизаційній документації.

"Переможець "СП Zernoff" не висував претензій до стану активів спиртзаводу ні до аукціону, ні в період, відведений для оплати. Без всяких зауважень інвестор пройшов процедуру перевірки з боку Фонду держмайна. Проблеми почалися після закінчення терміну оплати - інвестор раптово виявив, що на Марилівському спиртзаводі відсутнє деяке майно, заявлене в характеристиці лота", - зазначає автор матеріалу.

Аукціон з приватизації Марилівського спиртзаводу відбувся 12 листопада 2020. Переможцем аукціону стала молдавська компанія "СП Zernoff", яка запропонувала за лот 120 млн грн. В ході кампанії з приватизації об'єктів спиртової галузі Фонд держмайна провів 20 аукціонів, які принесли більше 1,3 млрд гривень.