RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.45
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

​"Велике будівництво" по-американськи: Байден, як і Зеленський, розвиватиме інфраструктуру

Президент США Джо Байден представив інвестиційний план у різні інфраструктурні проєкти обсягом близько $2 трлн. Зі схожою ініціативою в Україні ще у 2020 році виступив президент Володимир Зеленський, представивши свою програму "Велике будівництво".

Про це пише у себе в Facebook Юрій Голик.

Президент Джо Байден анонсував "найбільші інвестиції в американські робочі місця з часів Другої світової війни". Він також підкреслив, що США не знали таких масштабних вкладень з тих пір, як відбудовували систему автомагістралей між штатами у 50-х роках ХХ століття.

План Байдена передбачає модернізацію понад 32 000 км доріг і близько 10 000 мостів, на це виділять $621 млрд. Також президент має намір замінити 100% свинцевих труб і комунікацій в країні, на що виділять ще $111 млрд. На розвиток широкосмугового інтернету - ще $100 млрд, оновлення електромереж - $100 млрд, на підтримку літніх людей та осіб з інвалідністю бюджет передбачає виплати в розмірі $400 млрд, на підтримку промислового сектора - $300 млрд.

Крім цього, в програму увійде ремонт і будівництво доступного житла - на це піде $213 млрд.

План Байдена також включає введення нового стандарту для сфери енергогенерації, щоб скоротити викиди у секторі до нульового рівня до 2035 року. Для фінансування проєкту влада має намір збільшити ставку корпоративного податку на 21-28%. Витрати вдасться покрити за 15 років. План Байдена мають намір прийняти вже цього літа.

"Чекаю у коментарях адептів теорії, що вкладення держави в інфраструктуру - це зло, в пандемію нічого будувати не можна, ви все брешете і т.д.", - зазначив Голик.

Як відомо, у 2020 році Зеленський представив схожу з планом Байдена програму "Велике будівництво" - план масштабного розвитку якісної інфраструктури України, який передбачає спорудження доріг, шкіл, дитячих садочків, центрів медичної допомоги та стадіонів.

У цьому році "Велике будівництво" буде розширене на кілька напрямків: доступна іпотека і фінансовий лізинг, розвиток регіональних аеропортів, а також мережі швидкісних поїздів і приміських електричок, "Велика реставрація" культурної спадщини. Планується побудувати і оновити 6500 км доріг і 245 штучних споруд. По соціальній інфраструктурі: будівництво та ремонт 95 шкіл, 70 садків, 80 стадіонів, 29 басейнів, 202 приймальних відділень у лікарнях.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: