RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

За 4 роки кількість сміття в Україні зросла майже на 40%

новини компаній

За 4 роки кількість побутових відходів в Україні збільшилася майже на 40%: якщо в 2016 українці викидали 11 млн тонн, то до початку 2021 ця цифра зросла до 15 млн тонн. 94% вирушило на полігони і тільки 6% - утилізували або відправили на вторинну переробку. У порівнянні з 2016 на 48% зросла кількість сміття, який вдруге переробляється, але його частина все ще залишається незначною - 4,7% від усіх побутових відходів. Рідше стали використовувати спалювання - таким способом в 2020 утилізували на 37% відходів менше, ніж в 2016. Це позитивно впливає на екологічну ситуацію, бо повторне використання матеріалів зменшує вуглецевий слід.

Всього в Україні понад 6 тис офіційних полігонів, але забруднення часто зустрічаються поза них. У 2020 еко-активісти прибрали понад 2100 локацій і зібрали на них 760 тонн сміття під час Всесвітнього дня прибирання "World Cleanup Day" від Всеукраїнського молодіжного руху "Let's Do It, Ukraine", який пройшов за підтримки EcoHike.

"З року в рік ми бачимо багато сміття. У 2020 найчастіше це були недопалки і маски на вулицях, залишалися гори з пляшок, обгорток та інших упаковок після пікніків у парках і лісах. Такі місця відзначають в додатку EcoHike, створеному командою українських розробників GlobalLogic . Так разом ми прибираємо і допомагаємо поліпшити екологічну ситуацію", - коментує президент "Let's Do It, Ukraine" Юлія Мархель.

Всеукраїнська молодіжна організація "Let's Do It, Ukraine" об'єднує зусилля з IT-компанією GlobalLogic. В рамках співпраці будуть використовувати додаток EcoHike - розробку львівських інженерів компанії. Розробка допоможе об'єднати зусилля активістів і відзначати забруднені ділянки. У 2020 в EcoHike з'явилися можливість створювати відкриті і закриті зустрічі для прибирання і ділитися результатами в соціальних мережах.

"Додаток EcoHike вже об'єднує більше 6000 українців, які прибрали понад 5 тонн сміття. Разом з Let's Do It, Ukraine ми хочемо звернути увагу на проблему сміття і показати, що робити Україну чистішою можливо і потрібно. А технології допомагають ще більше об'єднати людей і зробити цей процес зручніше і ефективніше", - коментує Юрій Голованов, менеджер проекту EcoHike.

EcoHike - внутрішній проект GlobalLogic, який створила і запустила львівська команда розробників в серпні 2019. Безкоштовний додаток дозволяє позначити на інтерактивній карті забруднені території і об'єднати активістів для її прибирання. У 2020 розробники представили поновлення: можливість ділитися мітками забруднених ділянок в соцмережах і створювати партнерські заходи для прибирання сміття. Зараз додатком користуються понад 6000 активістів, за 2 роки вони прибрали тонни сміття. Серед очищених місць парк Протасів Яр в Києві і 100 га парку "Погулянка" у Львові. Для аналізу компанія GlobalLogic використовувала дані з відкритих джерел, такі як дані Міністерства розвитку громад і територій України, Всесвітнього фонду дикої природи, статистику додатка EcoHike і Всеукраїнського молодіжного руху "Let's Do It, Ukraine".

GlobalLogic - лідер в сфері послуг по розробці цифрових продуктів, допомагає клієнтам проектувати і створювати інноваційні продукти, платформи і цифрові рішення. Об'єднуючи стратегічний дизайн, комплексний інжиніринг та експертизу в різних галузях, компанія допомагає прискорити перехід до цифрового бізнесу майбутнього. У 2020 GlobalLogic зайняла перші місця в рейтингах "Кращий роботодавець" в IT - Randstad Employer Brand Research від Ancor, "Кращий роботодавець" від Ernst & Young, "Репутаційні активісти" від PR-Service, рейтинг від журналу Фокус і Forbes. Центральний офіс GlobalLogic знаходиться в Кремнієвій долині (США), інжинірингові та дизайн-центри розташовані по всьому світу. Компанія працює в сферах автопрому, охорони здоров'я, технологій, медіа та розваг, промисловості і напівпровідників.