RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

Проєкти КСВ, гендерна рівність та важливість партнерства: про що розповіли спікери Саміту сталого бізнесу

новини компаній

22 квітня, у День Землі, у форматі онлайн-трансляції відбувся Саміт сталого бізнесу, організований бізнес/медіа бюро Ekonomika+ з Глобальним договором ООН в Україні та Асоціацією лідерів сталого розвитку СУП. Понад 10 тис глядачів дізналися, як будувати сталий бізнес. Досвідом поділилися компанії UFuture, "EPAM Україна", "Фармак", Electrolux та інші.

Хедлайнером саміту став засновник компанії UFuture Василь Хмельницький. Він розповів про види екосистем, які дозволяють досягати успіху: інноваційну, промислову та соціальну, поділився 5 актуальними навичками: аналітичне мислення, позитивне мислення, відсутність страху ризику, вміння навчатися, залученість та наполегливість.

"В Україні 60% людей не люблять свою роботу та хочуть знайти справу до душі. Але там, де легка робота, немає кар’єрного зростання. Лише через перешкоди приходить зростання. І коли ви досягаєте успіху, вам починає подобатися ваша робота", - сказав він.

Під час дискусії учасники дізналися що несе Україні Green Deal (Європейський зелений курс) і чи зможуть українські компанії модернізуватися за новими екостандартами.

"Green Deal для України невідворотний, промисловості доведеться декарбонізуватися. У 2012 ми вклали $1 млрд у будівництво "Інтерпайп Сталь", що дозволило зменшити викиди СО2 майже у 10 разів. Це дає змогу вийти на рівень норм Green Deal", - зазначив Денис Морозов.

Голова правління Мережі Глобального договору ООН в Україні Тетяна Сахарук поділилися результатами України на шляху до Цілей сталого розвитку. У 15 з 17 цілей країна має негативні показники.

"На нас чекає ера сталого підприємництва", - упевнена менеджерка з корпоративних комунікацій "Данон" в Україні Катерина Глушаниця, вона розповіла про вплив кризи на трансформацію бізнесу.

Як Electrolux реалізує принципи сталості, розповіла генеральна директорка компанії в Україні та країнах Кавказу Катерина Білобловська. Підхід до сталого розвитку Electrolux є частиною глобальної мети компанії "For the Better 2030": зробити кращими рішення, компанію та життя.

Про те, як "Київстар" робить цифрові технології доступними та безпечними, розповіла директорка з корпоративних зв'язків компанії Анна Захараш. Вона поділилася проєктами, через які "Київстар" змінює життя людей на краще: Школа "Смартфон для батьків", портал stop-sexting.in.ua, кампанія #НЕведись, курс "Підприємництво для школярів".

Як ESG-проєкти об’єднують людей в умовах віддаленої роботи на прикладі "ЕРАМ Україна" розповіла експертка КСВ-проєктів компанії Азіза Хамідова. Вона розповіла про проєкти eKids, Green EPAM, "Протидія COVID-19".

Про продукти та сервіси YASNO, що підтримують зелений перехід, розповів директор з продажів та обслуговування клієнтів компанії Євген Бушма. Серед них: дахові сонячні панелі, набори "Розумне світло", кліматична техніка, системи зберігання енергії та зарядні станції для електромобілів.

StarLightMedia - медіалідер, половину потенціалу якого становлять жінки, перший підписант Women’s Empowerment Principles в Україні. Як StarLightMedia популяризує проєкти гендерної рівності, розповіла операційна директорка компанії Тетяна Стрекаль.

Заступник генерального директора із земельних та соціальних питань АТ "Укргазвидобування" В’ячеслав Чаус поділився досвідом інтеграції ЦСР у бізнес-стратегію компанії. Компанія долучилася до Глобального договору ООН. "Укргазвидобування" ухвалили рішення сфокусуватися на 3 цілях сталого розвитку: міцне здоров’я, якісна освіта, розвиток міст та спільнот. У 2020 компанія реалізувала 60 проєктів розвитку громад, станом на квітень 2021 43 ініціативи реалізуються.

Після Саміту відбулася Церемонія нагородження переможців рейтингу "Лідери сталого бізнесу" від журналу "ТОП-100. Рейтинги найбільших".

Нагороди вручив головний редактор видання Максим Біроваш. Завершенням події став виступ композитора, піаніста-віртуоза Євгена Хмари.

Організатори дякують партнерам заходу: Академії ДТЕК, компанії "Соломія", компанії "Сіль та Перець", Work.ua. А також медіапартнерам: "5 каналу", "Апостроф ТВ", "Букви", "Ліга 360", журналу "Промисловість в ФОКУСІ", виданню Post.factum, газеті "Приватний підприємець", newfood.media, Асоціації адвокатів України, "Арт Приз".