RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

DIM відкрив офіс в Ізраїлі, в найближчих планах - Польша і Канада - керуючий партнер Олександр Насиковський

Інвестиції в нерухомість завжди були і залишаються найбільш зрозумілим інструментом для вкладення коштів. Фондовий ринок в Україні радше відсутній і не становить інтересу для недосвідченого інвестора, ставки по банківських депозитах і ОВДП також знижуються. Протягом 2020 року зростання ціни на нерухомість по Києву склало близько 17%. А для тих, хто інвестує на етапі початку будівництва - прибутковість значно вище. Варто наголосити на стабільно високій цікавості до української нерухомості інвесторів з Ізраїлю, США, Канади, ОАЕ, Катару, Німеччини, Польщі та інших країн. Для порівняння: нерухомість в Україні на 4–7% вища за дохідністю, ніж, наприклад, ізраїльська. Саме тому DIM відкрив офіс в Ізраїлі, а в найближчих планах - Польша і Канада.

Про це розповів керуючий партнер ГК DIM Олександр Насиковський в інтервью Forbes.

За його словами, вітчизняна нерухомість показує стабільне зростання навіть без повноцінної іпотеки. Представники комерційних банків озвучують, що частка продажу квартир через іпотеку у забудовників незначна і не перевищує 11% від загальної кількості за підсумками останніх кількох років. Кількість угод із продажу квартир щороку зростає, на думку експертів, нерухомість залишається стабільним і надійним об'єктом інвестування. Триває зростання інтересу до первинної нерухомості – деякі квартири розкуповуються впродовж перших двох тижнів зі старту продажів. Якщо ще рік тому квартири в класі комфорт коштували від $1000 за кв м, то зараз стартують від $1300–1500 за кв м. У середньому вартість квадратного метра збільшилася на 30%. Попит на житло не зміниться навіть після прийняття закону 5600. Нерухомість - найнадійніша і вигідна інвестиція в Україні.

Як зазначив Олександр Насиковський, DIM – це простір для комфортного життя, майданчик для вигідних інвестицій, високий сервіс керуючої компанії, архітектурні та дизайнерські рішення, що формують нову культуру міського життя. З 2014 року від DIM: 9 будинків введено в експлуатацію; 5 проєктів на різних етапах будівництва; 890 тис кв м в проєктних портфелях компанії; 1996 квартир побудовано; кожен п'ятий покупець повертається для повторної інвестиції.