RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Українські НПЗ заявили про неприпустимість додавання в бензин спирту, "що практикує "БРСМ-Нафта" - ЗМІ

Українські нафтопереробні заводи заявляють про неприпустимість додавання в бензин А-92 паливного біоетанолу, що, за інформацією експертів, "практикує мережа автозаправних станцій "БРСМ-Нафта".

На думку нафтопереробників, це веде до погіршення якості палива і вказує на кустарне виробництво нафтопродуктів, повідомляє Вести з посиланням на НПЗ "Укртатнафта" і Шебелинський ГПЗ.

"БРСМ-Нафта" припинила реалізацію бензинів заводського якості і перейшла на продажі бензинів, що виробляються на міні-НПЗ в Гадячі і нафтобазі в селі Переяславське, шляхом додавання в них паливного етанолу в кількості 1%. У додатку до сертифікату на Plus А-92 Евро5-Е5 вказується, що дана процедура змішування може застосовуватися до нафтопродуктів всіх постачальників бензину А-92 в Україні - Мозирського і Новополоцького НПЗ (Білорусь), Кременчуцького НПЗ і Шебелинського ГПЗ", - зазначає ЗМІ.

За словами головного технолога Кременчуцького НПЗ Юрія Голіча, немає необхідності додавати біоетанол або інші спиртовмісні компоненти в товарні бензини заводського виробництва.

"Такі маніпуляції однозначно призводять до зміни фізико-хімічного складу палива і погіршення його якостей за окремими показниками. Зазвичай застосуванням таких добавок намагаються замаскувати використання низькооктанових вуглеводневих сполук невідомого походження при кустарному приготуванні палива", - зазначив Юрій Голіч.

На Шебелинському НПЗ заявили, що не несуть відповідальності за погіршення якості бензинів при додаванні в товарні автомобільні бензини їх виробництва інших компонентів за межами заводу.

"Автомобільні бензини виробництва Шебелинського заводу повністю задовольняють вимогам діючих стандартів і поліпшення шляхом додавання компонентів (особливо, які містять кисень з'єднання) не потребують. Додавання будь-яких інших компонентів за межами заводу може привести до погіршення якісних характеристик та невідповідності палива діючим державним стандартам України", - повідомили в "Укргазвидобуванні", що управляє Шебелинським ГПЗ.