RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Мережа заправок "БРСМ" видає касові чеки з ознаками схеми уникнення податків

Мережа автозаправних станцій "БРСМ-Нафта" "продовжує видавати касові чеки, які не відповідають законодавству і є ознаками махінацій з метою уникнення сплати податків".

Про це повідомляє "Українські новини" з посиланням на Консалтингову групу "А-95".

"Мережа автозаправних станцій "БРСМ-Нафта" продовжує видавати касові чеки, які не відповідають вимогам законодавства. Це є ознакою махінацій з готівкою з метою зниження оподаткування, вважають в Консалтинговій групі "А-95", яка провела контрольну закупівлю палива в мережі "БРСМ-Нафта", - пишеться в статті.

Журналісти повідомляють, що "чеки, видані на АЗС в м. Нікополь (Дніпропетровська область) і Ужгород (Закарпаття), не містили вказівки форми оплати", що є порушенням вимог положення "Про форму та зміст розрахункових документів", затвердженого наказом №13 Міністерства фінансів України від 21 червня 2016.

"Так, пункт 3 положення визначає, що фіскальний чек, зокрема, повинен містити такі обов'язкові реквізити, як позначення форми оплати (готівкою, електронним платіжним засобом, в кредит і т.д.). У разі відсутності в документі хоча б одного з обов'язкових реквізитів, а також недотримання сфери його призначення, такий документ не буде прийматися як розрахунковий", - наголошується в статті.

За підсумками вересневої перевірки представники Консалтингової групи "А-95" збираються звернутись до Державної податкової служби з проханням дати оцінку даним фіскальним документам, що видаються на АЗС "БРСМ-Нафта".

У Консалтинговій групі "А-95" також зазначають, що почали проект з вивчення касової дисципліни на "БРСМ" після заяви голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, "який на прикладі чека з АЗС "БРСМ-Нафта" продемонстрував роботу податкових "скруток" на АЗС".

В матеріалі зазначили, що у вересні 2021 року Державна фіскальна служба "заблокувала всі три нафтобази "БРСМ", міні-НПЗ в Гадячі що входить в структуру групи, а також всі столичні АЗС (6 станцій) в рамках розслідування торгівлі фальсифікатом та ухилення від сплати податків".

Фото чеків за посиланням: Ужгород, Нікополь.