RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

В Києві презентували нові для України антидрони ECLIPSE

На НСК "Олімпійський" в рамках міжнародного проекту "Safe IT Planet" відбулася презентація нових для України антидронів "ECLIPSE". Унікальна кіберсистема антидрон "ECLIPSE" може ідентифікувати безпілотники на "свій-чужий" і атакувати ворожі, здійснює перехоплення управління дронів, отримує контроль над ними шляхом кібератаки та садить їх у безпечне місце.

Наразі в Україні працюють лише пристрої проти безпілотників, які блокують зв'язок і дрон падає. Вони ламають не лише канал між дроном та пілотом, але й зв'язок, комунікації, обладнання. "ECLIPSE" не створює таких перешкод. Кіберсистему "ECLIPSE" продемонстрували для керівництва міністерств та відомств України: Мінінфраструктури, Мінекономіки, Міністерства цифрової трансформації, Міноборони, Державної авіаційної служби та депутатів.

Олег Бібік, організатор міжнародного проекту "Safe IT Planet", наголосив, що метою проекту є передати стосунки з інноваційними компаніями Ізраїлю, США, Англії, Канади, Німеччини та Естонії у сфері кіберзахисту та безпеки в Україну: "Це допоможе державі досягти сприятливого та безпечного інвестиційного клімату для іноземних компаній і дасть можливість зростати країні на міжнародних бізнес та політичних аренах", - каже організатор проекту.

Фото - Олег Бібік, організатор міжнародного проекту "Safe IT Planet"

Едвард Зельдін, співорганізатор "Safe IT Planet", представник компанії "Convexum", яка є розробником кіберсистеми антидрон "ECLIPSE" зазначив: "Ми працюємо в Україні та є офіційним представником відомої ізраїльської компанії Rafael (Rafael Advanced Defense Systems Ltd) - один з провідних лідерів світу в сфері виробництва озброєння та державної кібербезпеки. Компанія побудувала державний національний СЕRТ, та СЕRТ для залізниці Ізраїлю та в режимі реального часу забезпечує кібербезпеку. Також представляємо інтереси ізраїльської компанії "Plassan".

Фото - Едвард Зельдін, співорганізатор міжнародного проекту "Safe IT Planet"

Проектом "Safe It planet" організовано низку зустрічей для українських делегацій в Ізраїлі, проведено онлайн конференції та презентації нових технологій для РНБО, Мінцифри, Державної служби спецзв'язку, Мінінфраструктури та Міноборони.

Організатор "Safe IT Planet" Олег Бібік зазначив, що найскладніша проблема - втручання деяких українських держслужбовців, "намагання зашкодити спілкуванню з держструктурами та спроби дискредитувати проект" і його особисто: "Завдяки нашій сильній команді, і людям, яким небайдужа доля України, ми впевнено йдемо до мети. Ця спільна презентація блискучо організована за участю нашого українського партнера компанії "Інноваційний Технологічний Альянс", - вказав він.

"Ми проводимо в Україні не перший захід і сьогоднішня співпраця з держкерівниками в галузі показує зацікавленість у нашому проекті на державному рівні. Сподіваємося, що у співпраці з нашими закордонними партнерами Україна стане потужним світовим гравцем у сфері IT та новітніх технологій", - говорить керівник компанії Тетяна Чернопольська.

Компанія "Інноваційний Технологічний Альянс" сприятиме проведенню перемовин між держінституціями України з компаніями з Ізраїлю, США, Європи та світовими лідерами у сфері кібербезпеки, спецзв'язку та нових технологій.

Зворотний зв’язок з компанією – за поштовою адресою [email protected].