RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Противника реформи лісової галузі Маландія підозрюють у нелегальній торгівлі деревиною - ЗМІ

Кілька тижнів тому Національна поліція викрила близько 10 нелегальних товарних бірж, які займалися незаконним продажем лісу. Як з'ясувалося, ці біржі вже неодноразово порушували норми торгів, а самі аукціони викликали постійні суперечки.

Власником цих організацій є Данило Маландій, пише "Голос".

Згідно з повідомленням, "частину з цих підприємств реєстрували майже під однаковими назвами. Завдяки цьому, торги переводили з однієї фірми на іншу: ТОВ "Утесистем", ТОВ "Утесистем+", ТОВ "Утесистем трейд".Завдяки публічним реєстрам та за допомогою відкритих сервісів перевірки інформації про юридичних осіб журналісти відстежили зв'язки фірм та організацій.

"За результатами розслідування вдалося встановити, що власником, директором та підписантом у всіх фірмах була одна людина – Маландій Данило Михайлович. Крім того, він фігурує як бенефіціар та голова біржового комітету скандально відомої товарно-сировинної біржі "Сумська ресурсна біржа", - повідомляє ЗМІ.

При цьому Маландій виступає проти експериментального продажу необробленої деревини на Прозорро. За версією авторів – через запровадження прозорих механізмів продажу деревини.

"Продажі компанії, контрольовані Данилом Маландієм, втратили б можливість для проведення нелегальних торгів деревиною та прибутку", - пише видання.

За інформацією, наведеною на сайті, "найбільшим і постійним покупцем деревини на фірмах Маландія була компанія його партнера з ТСБ "Сумська ресурсна біржа" Миколи Яковлєва - ТОВ "Домінанта". За даними поліції, ТОВ "Домінанта" скуповувала сировину без конкуренції за найнижчими цінами, що могло завдати державі збитків у вигляді недоотриманого прибутку".

"Після проведених обшуків поліцейськими в офісах юридичних осіб, контрольованих Данилом Маландієм, порушено кримінальне провадження за шахрайством, а процесуальне керівництво здійснюється прокурорами Офісу генерального прокурора", - зазначають журналісти.

Видання сподівається, що справу доведуть до логічного завершення і "критик реформ у лісовій галузі" разом зі своїми партнерами "понесе повну відповідальність за шахрайські схеми та відшкодує у повному обсязі збитки державі".