RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Печерська міжнародна школа ухиляється від податків через "благодійні" внески - політолог

Громадська організація "Інформер" розкрила "факти ухилення від сплати податків Печерською міжнародною школою через підконтрольну громадську організацію "Пі.Ес.Ай", до якої батьки учнів школи здійснюють нібито благодійні внески. Внески за фактом є сплатою за послуги з навчання їхніх дітей".

Про це у своєму блозі на Кореспонденті пише політичний експерт, Співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич, пишуть Українські новини.

Він опублікував документи, "в яких простежується схема, за якою батьки учнів у Печерській міжнародній школі переводять мільйонні суми на рахунки громадської організації "Пі.Ес.Ай" як нібито благодійний внесок", йдеться у матеріалі.

"Школа та підконтрольна Громадська організація "Пі.Ес.Ай" через своїх топ-менеджерів Віталія Гордуза та Наталю Мостепанюк мають зв'язок з Київською школою економіки. Так, Віталій Гордуз був членом правління і стояв практично біля витоків виникнення Громадської організації "Пі.Ес. Ай" поряд з пані Яресько, а після очолював ТОВ "Київська Школа Економіки та Менеджменту". Наталія Мостепанюк також раніше була директором ТОВ "Київська Школа Економіки та Менеджменту" та Благодійного фонду "Київська школа економіки", зараз же очолює новостворений Благодійний фонд "Печерська міжнародна школа" та є виконавчим директором Pechersk International School…. Виходить, що та сама Київська школа економіки, флагман західної освіти під проводом пана Милованова, спокійно співіснує з тим, що Печерська міжнародна школа систематично роками мінімізує свої податкові зобов'язання, витрачаючи щороку понад 260 млн грн, безпосередньо на свої рахунки отримує близько 40 млн. При цьому, благодійні внески, які йдуть на Громадську організацію у рахунок оплати за навчання у Печерській міжнародній школі становлять близько 225 млн грн на рік, а на прибуток, з якого Школа має сплачувати податок, вважається лише 40 млн грн, що надходять безпосередньо на її рахунки від клієнтів. Тобто платить податки із суми, яка в 6 разів менша за реальну", - пише Марунич.

Політичний експерт додає, що до лав Громадської організації "Пі.Ес.Ай" у різний час (залежно від того, коли дитина вступала до Школи), вступали Катерина Ющенко, Ольга Фреймут, Крістіна Храновська та інші відомі особи.

Громадська організація "Інформер" вже звернулася до депутатського корпусу з приводу ситуації у Печерській міжнародній школі та на їхнє звернення відреагував депутат від "Слуги народу" Володимир Козак. Нардеп направив депутатське звернення до правоохоронних органів – Національної поліції та Офісу Генпрокурора для того, щоб там перевірили інформацію, викладену в документах.