RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Суд визнав паливо "БРСМ-нафта" таким, що не відповідає стандартам якості - ЗМІ

Господарський суд Києва "підтвердив невідповідність стандартам якості палива мережі "БРСМ-нафта".

Про це повідомляє директор Інституту споживчих експертиз (ІСЕ) Юрій Чорнобривець із посиланням на рішення суду, пишуть "Українські новини".

Господарський суд м. Києва після піврічного розгляду справи № 910/13756/21 до Всеукраїнської громадської організації (ВГО) "Інститут споживчих експертиз" "повністю відмовив в позові мережі "БРСМ-нафта" в особі ТОВ "Євро Смарт Пауер". "БРСМ-Нафта" вимагала спростувати інформацію про невідповідність стандартам якості палива, яку оприлюднив ІСЕ на основі проведених досліджень.

"Сьогодні суд став на захист прав споживачів щодо можливості отримувати незалежну інформацію про якість палива, яке вони купують на АЗС. Це дуже хороша новина для нас, як громадського об'єднання, і погана для продавців фальсифікату та "бодяги", оскільки їм більше не вдасться вирішувати питання в судах", – заявив директор ІСЕ Юрій Чорнобривець.

В ІСЕ зазначають, що готують позов у відповідь до мережі АЗС "БРСМ-Нафта", щодо наявності стікерів на колонках даної мережі, про моніторинг якості палива.

"Після проведених досліджень ми вимагали, щоб вони цю інформацію зняли, але це не зроблено досі, що вводить в оману автовласників", – зазначив директор ІСЕ.

Як повідомлялося раніше, у грудні депутати Тернопільської обласної ради звернулися до СБУ, Національного агентства з питань запобігання корупції, Міністерства юстиції України, Антимонопольного комітету України щодо протиправної діяльності мережі АЗС "БРСМ-нафта" та заборони "партії Шарія".