RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Від АМКУ та НАБУ вимагають порушити провадження через спроби привласнення активів "Укрнафтобуріння"

ПрАТ "ВК Укрнафтобуріння" (УНБ) звернулося до АМКУ з вимогою розпочати розгляд справи за фактами вчинення антиконкурентних дій службовими особами уряду, ДБР, Офісу генпрокурора та АРМА внаслідок ініціювання передачі корпоративних прав Компанії в управління ПАТ "Укрнафта".

У заяві на сайті УНБ виклала докази протиправності дій держслужбовців, пише УНІАН.

В УНБ зазначають, що не займаються тепло-, енерго-, електро-, водопостачанням або водовідведенням чи постачанням газу. Активи УНБ не перебувають у власності підприємств, установ та організацій оборонно-промислового комплексу та/або авіабудівельної галузі. УНБ не має господарських відносин з підприємствами оборонно-промислового комплексу та/або авіабудівельної галузі. Компанія здійснює діяльність з видобутку вуглеводнів на Сахалінському родовищі на підставі спецдозволу, здійснює їхню підготовку та продаж на ринку як приватний суб’єкт. Діяльність компанії здійснюється безперервно, незважаючи на рішення про арешт та передачу корпоративних прав компанії в управління АРМА, запевняють в УНБ. Про відсутність загроз безперервного функціонування активів та незаконність винесення питання передачі акцій УНБ в управління ПАТ "Укрнафта" представник УНБ повідомляв залучених до процесу осіб.

"У випадку ухвалення урядом рішення про передачу ПАТ "Укрнафта" в управління корпоративних прав УНБ реалізацію злочинного умислу фактично буде доведено до кінця (залишиться лише технічні питання), внаслідок зацікавлені особи отримають доступ до фінансових та матеріальних ресурсів підприємства та зможуть обернути їх на свою користь", - заявляють у компанії.

Порушення процедури передачі арештованих активів в управління в компанії називають одним з етапів схеми угруповання, до якого входять директор ПАТ "Укрнафта", представники органів виконавчої влади, керівники та слідчі ДБР, працівники органів прокуратури. Дії цих осіб містять ознаки корупційних злочинів, передбачених ст. 191, 364 та 366 КК України, вважають в УНБ.

УНБ має намір звернутися до НАБУ, де будуть наведені відомості про схему, спрямовану на привласнення активів УНБ, про зловживання владою конкретними особами, про службові підроблення (надання статусу речових доказів об’єктам нематеріального світу, умисного невиконання судових рішень, введення в оману членів уряду, посадовців), створення ілюзії використання заарештованих корпоративних прав для потреб оборони і т.п.

"Міністрам уряду треба лише уважно роздивитися подані на розгляд документи, ознайомитися зі змістом судового рішення від 03 травня 2023 та заслухати представників УНБ на засіданні урядового комітету, яке так миттєво намагається провести пані Перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економіки України Свириденко Ю.А... Звернення буде також негайно доведено до представництв міжнародних партнерів України задля інформування їх на прикладі ситуації з УНБ стосовно дійсної ситуації із станом боротьби з корупцією в Україні, захисту прав людини та гарантування інтересів інвесторів в України", - підсумували в компанії.