RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Росія продовжує війну проти енергетичної безпеки Європи - Олександр Кацуба

За 2022 і 2023 роки європейські політики, бізнес та громадськість багато зробили для того, щоб позбутися енергетичної залежності від Росії, у тому числі - залежності від нафти та газу. Але росіяни не залишають спроб атакувати енергетику не лише України, а й Європи.

Про це пише експерт у сфері енергетики та підприємець Олександр Кацуба у колонці для видання Факти.

Експерт нагадує про чотири напрямки, де росіяни продовжують вести свою війну на енергетичному фронті. Перший це спроба зберегти вплив на ринку атомних технологій, де агресори продовжують контролювати 40% ринку. Другий напрямок ворожої активності – Росія активно зриває плани заміщення своїх нафти та газу іншими видами викопного палива політичними та інформаційними диверсіями. Третій напрямок – використання "друзів Росії", які просувають ідею "повернути все як було до 2022 року".

Четвертий напрямок знайомий українцям – це терористична діяльність Росії. Щодо постійних атак на українську енергетичну інфраструктуру ракетами та дронами ми вже знаємо, що Путін не зупиниться ні перед яким злочином, щоб спробувати деморалізувати українців - те саме він робить з Європою, пише експерт.

У жовтні за загадкових обставин вибухнув газопровід між Естонією та Фінляндією. До цього було здійснено спроби здійснити атаки на енергетичну інфраструктуру Чехії, Польщі та Німеччини. Тому поки в Росії існує режим Путіна, терористичні атаки в Україні, Європі та світі є неминучими. Зокрема проти енергетичної інфраструктури, резюмує Кацуба.

Олександр Кацуба – український підприємець, експерт у сфері енергетики, власник компанії "АЛЬФА ГАЗ".