RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Може призвести до масштабної кризи: ЗМІ повідомили про втрату Укрнафтою ліцензії на велике родовище

Управитель "Укрнафтобуріння" компанія "Укрнафта" втратила в суді ліцензію на Сахалінське родовище, це понад 700 млн кубометрів газу на рік. Шостий апеляційний адмінсуд за зверненням Держгеонадра анулював чинний спеціальний дозвіл на користування надрами (видобування вуглеводнів) Сахалінського нафто-газоконденсатного родовища, власником якого є ПАТ "Укрнафтобуріння". Рішення щодо анулювання спецдозволу є невідворотнім.

Про це йдеться в матеріалі видання "Телеграф".

Згідно із рішенням, управитель "Укрнафта" зобов'язаний негайно і повністю зупинити видобуток вуглеводнів, в об'ємі понад 700 млн кубометрів газу на рік.

Такий крок може спричинити наймасштабнішу енергетичну кризу в Україні, пишуть журналісти.

Крім того, це означає, що "Укрнафтобуріння" втратило основний актив, з подальшим знеціненням бізнесу та основних виробничих активів де-факто до вартості металобрухту, лише за кілька місяців після передачі її в управління "Укрнафти".

"Якщо згадати підстави визначення АРМА разом з урядом саме "Укрнафти" у якості Управителя тимчасово заарештованих корпоративних прав Укрнафтобуріння, то основною є забезпечення безперервності функціонування активів", - зазначають автори матеріалу.

До цього судовий спір щодо ліцензії тривав багато років і "Укрнафтобуріння" отримувала перемогу в усіх судових суперечках.

"Проте, з приходом нового управителя, призначений керівником "Укрнафти" Корецьким новий менеджмент повністю звільнив юридичну команду, яка супроводжувала цю справу, а новопризначені юристи справу програли, чим нанесли багатомільярдні збитки", - підсумовує автор.