RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

400 тис доларів для ЗСУ: засновник WhiteBIT Володимир Носов переміг на благодійному аукціоні

На благодійному аукціоні були продані барабани Mapex Saturn від гурту "Бумбокс", новим власником став Володимир Носов, засновник і CEO WhiteBIT - однієї з найбільших криптобірж в Європі з українським корінням. Усі кошти від продажу - 400 тисяч доларів - будуть спрямовані на купівлю БПЛА для підрозділу Андрія Хливнюка.

Аукціон відбувся в Києві 8 грудня на щорічній премії від Forbes Ukraine "Підприємець року 2023".

Загалом у межах благодійного аукціону Forbes Ukraine серед 256 гостей заходу було розіграно 4 лоти, за продаж яких вдалося зібрати $579 000. Ці кошти будуть спрямовані на протезування військових та закупівлю потужних БПЛА.

"Я переконаний, що війна вимагає постійної єдності та підтримки тих, хто наближає перемогу. Зараз більше ніж коли-небудь маємо проявити рішучість і готовність допомагати. Бізнес та кожен українець, в будь-який час, будь-де. Участь у благодійних аукціонах для мене — це спроба привернути увагу до важливих питань та нагадати про необхідність продовжувати донатити всіма доступними способами", — підкреслив Володимир Носов.

Серед лотів, котрі раніше придбав засновник і CEO WhiteBIT: автівка Фредді Мерк'юрі Rolls-Royce Silver Shadow за майже 11 млн гривень, кришталевий мікрофон гурту Kalush Orchestra за 900 тисяч доларів та золота медаль українського спортсмена Сергія Ємельянова за 900 тисяч гривень. Усі кошти від продажу лотів були направлені на підтримку Збройних сил України.

За свою активну участь у підтримці України Носов отримав відзнаки від Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного та очільника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова.

Цьогоріч найкращим підприємцем України за версією Forbes Ukraine став Олег Гороховський. У різних номінаціях перемогли: Томаш Фіала, Віктор Іванчик, Ярослава Гресь, Лев Жиденко і Тарас Панасенко, Ростислав та Олена Вовк.