RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ми зіткнулися з блокуванням діяльності з боку нового керівництва АРМА - фіндиректор ЖК "Воздвиженка" Людмила Колесник

ТОВ "ЖК "Воздвиженка" (ЖКВ) - найкращий управитель Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) -зіткнулось з безпідставним блокуванням своєї бізнес-діяльності зі сторони АРМА.

Про це в інтерв'ю Українським новинам розповіла фінансовий директор товариства Людмила Колесник. Вона припустила, що нове керівництво АРМА виконує "замовлення". Дії АРМА можуть привести до призупинення перерахування доходів до держбюджету у розмірі щонайменше 5 млн грн на місяць.

"Ми зіткнулися із блокуванням нашої бізнес-діяльності з боку нового керівництва АРМА. Вони зараз ретельно перевіряють начебто всіх управителів. Не впевнені щодо інших, але нас ця "активність" просто паралізувала! Наразі АРМА не погоджує витрати на охорону, комунальні послуги, заробітну плату та відновлювальні роботи для збереження активів, які раніше завжди погоджувалися", - зазначила Людмила Колесник.

З середини січня 2024 ЖК "Воздвиженка", як Управитель арештованим майном, отримало від АРМА близько 20 запитів на надання інформації. Відповіді на кожен компанія повинна була надавати протягом 5 робочих днів, залучивши чималий людський ресурс. Крім того, було 2 повідомлення про виїзні перевірки, для здійснення яких Установник управління запитав додаткові пояснення, які також йому надавалися Управителем. Загалом ТОВ "ЖК "Воздвиженка" подали близько 35 відповідей, обґрунтувань і пояснень на 5000 аркушах.

За словами фіндира товариства, компанія знаходиться на межі розірвання договорів з орендаторами, що потягне за собою звільнення працівників та призупинення перерахування значних сум до держбюджету.

"Стабільний дохід, який ми перераховуємо державі, не має підпасти під загрозу через чиновників, які жадають одноосібного прийняття рішень чи, можливо, діють, виконуючи чиєсь замовлення… Бізнес потребує прогнозованого середовища. І ми – як управитель – і орендарі. Зараз орендарі у нас питають: "що далі?", "нам продовжувати угоди?". Ми їм не можемо нічого відповісти "завдяки" такій позиції АРМА", - додала Людмила Колесник.

З 2018 року ТОВ "ЖК ВОЗДВИЖЕНКА" на підставі укладених з АРМА договорів управляє арештованими у кримінальному провадженні активами: 195 об'єктів нерухомості, корпоративні права 3 підприємств. За визнанням АРМА ЖКВ є найбільш доходним управителем, який забезпечує левову частку усіх доходів АРМА від управління активами: 55% в 2021 році, 62% в 2022, 28% в 2023 (в 2023 частка ЖКВ в загальному доході АРМА знизилась через збільшення прийнятих АРМА в управління активів при незмінному пулі активів, якими управляє ЖКВ). Ефективність управління підтверджена довідками АРМА за результатами щомісячних камеральних перевірок, а також декількох виїзних.

Узаяві від 8 квітня ЖКВ акцентує увагу, що закрутивши "бюрократичне колесо" (запроси та перевірки), АРМА практично заблокувало його бізнес-діяльність. Як зазначено у заяві, претензії АРМА стосуються 0,5 млн грн витрат, з приводу яких компанія надала пояснення їх обґрунтованості, при тому, що ЖКВ залучило від управляння майном майже 500 млн грн. Тобто 0,1% від залучених коштів.