RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Бізнес

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

"Українські вертольоти" під рейдерською атакою народних депутатів? – деталі скандалу

"Зацікавлені особи і на третьому році повномасштабного вторгнення не покидають спроб привласнити собі працюючий бізнес, який за цей час перерахував 130 млн грн на допомогу армії".

Про це заявив доброволець, ветеран, заступник начальника відділу авіаційно-технічного забезпечення авіакомпанії "Українські вертольоти" Євген Тимошенко в інтерв'ю ОБОЗРЕВАТЕЛЬ.

Він розповів, що "за сприяння" групи народних депутатів, Голову Ради директорів авіакомпанії на початку війни у 2022 році було затримано за звинуваченням у зв'язку з країною-агресоркою. Проте його звільнили за добу "не маючи доказів цій маячні".

У той же час, щоб звинуватити топ-менеджмент "Українських вертольотів" у підриві обороноздатності України, ці ж народні обранці блокували повернення орендованих компанією вертольотів Національній гвардії України. А це означає, що вони перешкоджали надходженню вертольотів на фронт до ЗСУ і все це відбувалося у пік протистояння ворогу у 2022 році. Цинізм цієї ситуації важко переоцінити.

Євген Тимошенко назвав це спланованим "сценарієм" захопленням успішної міжнародної авіакомпанії. За його словами, неповернення вертольотів дозволило створити картинку, нібито власник навмисне не повертає авіаційну техніку. Через це його можна було звинуватити у свідомому перешкоджанні захисту країни і запроторити до в’язниці. А вже там, під тиском він мав переписати компанію на інших осіб чи ввести зовнішнього керівника.

Проте саме народні депутати підривали обороноздатність країни блокуючи повернення бортів. Саме вони, втручаючись в діяльність силових органів, намагалися загнати підприємство в "глухий кут" у змові з іншими представниками авіаційного бізнесу та здійснити рейдерську атаку на авіакомпанію "Українські вертольоти".

Наразі конфлікт з Нацгвардією вичерпаний. Вертольоти передані, всі звинувачення були безпідставними.

Проте Євген Тимошенко підозрює, що народні депутати, які замішані в цій справі, не полишать спроб захопити авіаційний бізнес й надалі.

Імена народних обранців пан Євген поки що не називає. Але готовий оприлюднити цю інформацію за потреби.

Авіакомпанія "Українські вертольоти" продовжує працювати задля Перемоги. До того ж з початку повномасштабної війни авіакомпанія надає благодійну допомогу силам оборони України, зокрема МВС та Національній гвардії.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: