RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Бізнес

Новини

19 вересня

Всі новини

Торгівля деревиною в Україні: в Києві відбувся круглий стіл, присвячений третій річниці виходу на біржі

У Києві відбувся круглий стіл "Підсумки трирічного функціонування організованого ринку деревини на ліцензованих товарних біржах: результати та очікування" з нагоди третьої річниці організованої торгівлі деревиною на товарних біржах.

Організували захід асоціація "Біржові та електронні майданчики" з громадською спілкою "Асоціація деревообробних підприємств України". Серед присутніх були народні депутати, держслужбовці, профільні підприємства, асоціації, власники деревообробного бізнесу, представники ліцензованих товарних бірж.

"Завдання біржі якраз полягає в тому, щоб на цій платформі зустрічались добропорядні учасники, які прозоро, чесно виконують свої зобов'язання та укладають угоди", - прокоментував зустріч заступник генерального директора Української енергетичної біржі Костянтин Шевчук.

Учасники круглого столу зазначили, що за роки роботи над ринком деревини вдалося налагодити ефективну співпрацю із усіма сторонами біржової торгівлі, що допомогло створити прозорий, врегульований механізм купівлі-продажу сировини, який почав приносити додатковий прибуток державі.

Заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Валентин Бачурний прокоментував складнощі, з якими зіштовхнулися учасники ринку.

"Найскладніше мабуть було подолати саму систему, коли і переробники і учасники ринку звикли до вирішення питань на цьому ринку поза цивілізованими рамками. Тобто, привчити учасників ринку до того що все має бути цивілізовано та в межах діючого законодавства і абсолютно прозоро та відкрито", - вказав посадовець.

Народний депутат Богдан Кицак на заході зазначив, що біржапринесла ефект і додав, що до впровадження біржової торгівлі ринок деревини був "як Дикий Захід".

На завершення заходу покупці і продавці необробленої деревини звернулися до народних депутатів із проханням закріпити біржовий механізм реалізації ресурсу на законодавчому рівні.

"Ця модель є на думку багатьох деревообробних підприємств оптимальною. Звісно, що є багато завдань, які нам потрібно вирішити разом як і з лісогосподарськими підприємствами так і з біржами", - прокоментував підсумки заходу очільник ГС "Асоціація деревообробних підприємств України" Павло Васильєв.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: