RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Бізнес

Новини

21 вересня

Всі новини

Віталій Герсак вказав на проблеми ветеранського бізнесу в Україні та дав уряду низку порад

Український уряд не запровадив механізмів для допомоги у розвитку бізнесу ветеранів, такі особи в Україні можуть розраховувати лише на кілька програм підтримки і грантову допомогу.

Про це написав голова ГО "Вільні та Вірні" Віталій Герсак у своєму дописі на сайті "Кореспондент"

Автор зазначає, що тим часом у США ветеранський бізнес складає майже 6% підприємств, щорічно заробляє понад 900 млрд дол. та забезпечує робочими місцями 3,9 млн працівників. Його діяльність регулюється щонайменше 4 федеральними законами та законами на рівні штатів. В цій сфері постійно діють біля 20 федеральних програм, які надають ветеранам гранти, пільгові позики, компенсації. Уряд США заохочує компанії, які залучають у якості субпідрядників ветеранські підприємства.

В Україні ж станом на 23 лютого 2022 було зареєстровано понад 12 тисяч ветеранських бізнесів. Він працює, але з юридичної точки зору немає жодного закону, який би визначав діяльність ветеранів-підприємців, не існує стимулів щодо його заохочення, прерогатив, на які він міг би розраховувати, офіційної статистики та органу влади, який би переймався питаннями його розвитку. Наразі в Україні для підтримки ветеранів 5 спеціалізованих національних проектів/програм. Єдиним механізмом практичної фінансової підтримки ветеранів-підприємців в Україні є грантова допомога з боку органів виконавчої влади та недержавних інституцій. Але щорічно видаються лише кілька сотень таких грантів.

"Ветеранський бізнес в Україні існує не тому, що держава приділяє йому увагу та опікується добробутом Захисників, а тому, що в нас є ціла армія суспільно активних ветеранів, які відбулися як бізнесмени самі по собі", – зазначає Віталій Герсак.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: