RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Бізнес

Новини

20 вересня

Всі новини

Підприємства Ахметова за час повномасштабного вторгення передали на підтримку військових і цивільних українців 10 млрд грн

Бізнеси SCM, Фонд Ріната Ахметова та футбольний клуб "Шахтар" спрямували на допомогу військовим та мирним українцям 10 млрд грн ($284 млн) за 30 місяців повномасштабного вторгнення, повідомили "Апострофу" у холдингу SCM.

Головні напрямки допомоги – підтримка ЗСУ, гуманітарна підтримка цивільного населення, громад, благодійних, адвокаційних проєктів та захисників Маріуполя.

Допомога захисникам України реалізується у рамках проєкту "Сталевий фронт Ріната Ахметова". Через "Сталевий фронт" підрозділи отримують амуніцію, авто, БТР, карети швидкої допомоги для військових медиків, дрони, тепловізори, приціли, рації, камери, одяг, аптечки та турнікети, пальне та інше. "Метінвест" розробив та поставив понад 530 бліндажів для бійців на передовій. Металургійна група постачає сталь для бронезахисту техніки, виготовляє броню для бронежилетів. "Метінвест" оплатив поставку 14 британських БТР FV432 Mark 2 для захисників 3-ї штурмової.

Група ДТЕК теж постійно надає підтримку ЗСУ та гуманітарну допомогу. ДТЕК та Олександр Усик запустили кампанію "Битва за світло" перед боєм Усика з Ф'юрі, з метою привернути увагу до української енергосистеми, залучити допомогу для її захисту та відновлення після атак РФ.

1 млрд грн ($25 млн) Рінат Ахметов виділив на проєкт підтримки захисників та захисниць Маріуполя "Серце Азовсталі". Оборонцям та їхнім родинам надається допомога за 7 програмами. У листопаді 2023 стартувала програма "Вдома", завдяки якій захисники та захисниці міста з І та ІІ групою інвалідності отримують житло. У 2024 заплановано придбати 200 квартир. Проєкт у травні запустив програму "Майбутнє" для адаптації оборонців до цивільного життя.

Гуманітарна допомога від бізнесів Ріната Ахметова надається українцям у прифронтових зонах та деокупованих регіонах. Люди отримують продукти, одяг, побутові речі, ліки, засоби гігієни. У містах присутності компанії SCM дбають про шелтери та притулки, лікарні, джерела світла та води. Надається підтримка місцевим адміністраціям, комунальникам.

Фонд Ріната Ахметова з початку війни передав для українців 700 тисяч одиниць медикаментів, понад 13 млн продуктових наборів з 2014 року, відкрив нові проєкти щодо допомоги у реабілітації дітей та дорослих, що постраждали від обстрілів. Надає обігрівачі, допомогу у облаштуванні гуртожитків для маріупольців у м. Дніпро.

Системну допомогу спортсменам, переселенцям, бійцям Сил оборони та мешканцям регіонів, що постраждали від війни, надає ФК "Шахтар". Клуб покрив витрати на лікування захисника "Азовсталі" Михайла Діанова, пораненого під Авдіївкою бійця Віталія Шумея, бійця Євгена Ларченка, допомагає з реабілітацією брату гравця – бійцю ЗСУ Богдану Кушу. 22 млн грн доходу від товариського матчу з "Тоттенхемом" клуб спрямує на допомогу українцям, що постраждали від війни. З початку року для військових, цивільних та дітей клуб спрямував понад 19,5 млн грн.

"Через кілька днів Україна відсвяткує 33 роки свободи та незалежності.Війна показала, що ці дві цінності в українців не в змозі забрати ніхто. Незалежність залежить від внеску кожного – на передовій та в тилу. Ця допомога – частина нашого внеску. Ми в SCM продовжуємо інвестувати в Україну, створювати та зберігати робочі місця, відновлювати інфраструктуру та вірити в усіх українців. В нашу спільну міць та надію. Тільки об'єднання зусиль наблизить Перемогу якнайшвидше", - зазначила директорка з комунікацій SCM Наталія Ємченко.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: