RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Трудова міграція - найбільший виклик для майбутньої влади - Бахматюк

Олег Бахматюк, власник групи компаній "Укрлендфармінг" поділився своїм баченням вирішення проблеми трудової міграції в Україні в рамках Міжнародної інвестиційної конференції "Game of Thrones: Final Season?" від компанії Concorde Capital.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Бізнесмен зазначив, що групу компаній "Укрлендфармінг", яка за результатами різноманітних рейтингів вважається одним з найбільш привабливих для працевлаштування в Україні роботодавців, турбує масовий відтік українських кадрів за кордон, який неможливо зупинити українському бізнесу без сприяння влади.

"Є величезна ракова хвороба, яка називається трудовою міграцією. Конфлікт або суперечка між Китаєм і Сполученими Штатами Америки відкриває величезні можливості для України. В першу чергу в напрямку, який ми представляємо - в агросекторі. Україна - одна з небагатьох територій, яка може це зробити. Я згоден, що відсувати політику від макропланування неможливо. Це зовнішні ринки, це внутрішній протекціонізм, це економічне бачення, яке зупинить міграцію. Це найбільший виклик для майбутньої влади, для бізнесу, ці речі повинні стати не просто політичними інструментами, вони повинні мати економічну основу. Повинна змінитися самориторика. І коли глава Національного банку Польщі виступає і каже, що "Перше моє завдання, умовно, купити ще мільйон українців - ми піднімаємо мінімальну зарплату, яка буде українцям сплачуватися на території Польщі", виступає наш глава Національного банку і каже: "Ми піднімаємо облікову ставку до нескінченності". Ми зробили якесь унікальне царство, яке живе за своїми правилами", - заявив Бахматюк.

На думку українського бізнесмена, в Україні є всі передумови для розвитку економіки, але для цього потрібен приплив інвестицій і чіткі меседжі від влади.

"Україні не так багато треба - 5-10 млрд додаткового потоку "гнучких" грошей, які підуть на капітальні інвестиції. Тим більше, що для цього є унікальні речі: є технічна база, є рівень освічених людей і унікальність географічного положення. Ну і присутність в аграрному секторі, який зараз перетворюється з економічного сектора в політичний. у світовому суспільстві, що теж можна перетворити в ресурсні речі, які формуються в інфраструктуру, в розвиток і в можливості цієї території. Досить цього постійного вмирання. Всі хочуть повірити - і бізнес, і влада, і прості люди, в нові речі, які дають надію", - заявив він.

"Укрлендфармінг" є найбільшим за розмірами земельного банку аграрним підприємством України і одним з найбільших платників податків. Всього на підприємствах групи компаній в 600 населених пунктах України працюють близько 30 тисяч чоловік. За два роки середня зарплата працівників агрохолдингу зросла на 90%, в цілому сума виплат заробітної плати в "Укрлендфармінгу" становить близько 3 млрд грн на рік.