RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

"Укрлендфармінг" Бахматюка закликав державу підтримати потреби тваринництва

Канадська технологія вільного випасу великої рогатої худоби, дозволяє вивести галузь тваринництва на новий якісний рівень розвитку, проте для її повноцінного запровадження необхідна підтримка держави.

Про це повідомили фахівці "Укрлендфармінгу" українського бізнесмена Олега Бахматюка, які представили на найбільшій українській агропромисловій виставці АГРО 2019 племінних бичків і теличок, повідомляє "Обозреватель".

У компанії міститься 37 тисяч голів худоби молочного напрямку і більш шести з половиною тисяч голів м'ясного напряму. Результатом вільного випасу і спеціального раціону стали екологічно чисте м'ясо і рекордні надої.

У племінному напрямі фермери покладаються на дві породи великої рогатої худоби - абердин-ангузька та українська м'ясна. Останню вивели в Україні за рахунок складного чотирипородного схрещування. Для інших чистопородних видів м'ясної худоби генетичний матеріал завозиться з-за кордону, оскільки вітчизняна селекція зараз знаходиться у стагнації і потребує державної підтримки, констатують в "Укрлендфармінгу".

У холдингу зазначили, що в жодній країні світу тваринництво не існує самостійно, а дотуються державами будь-які можливі напрямки в галузі: виробництво молока, м'яса, поголів'я, також дотується кормова група і вирощування. Про це розповів заступник генерального директора "Укрлендфармінгу" Василь Лобода.

Весь сектор тваринництва одного з лідерів за вмістом великої рогатої худоби забезпечив роботою більше 4 тисяч українців. Також в "Укрлендфармінгу" займаються підготовкою нових кадрів, заради цього фахівці компанії співпрацюють з професійними училищами та вищими навчальними закладами, допомагаючи здійснювати підготовку, наближену до потреб бізнесу. Аграрії допомагають вузам матеріальною базою, необхідною для навчання, залучають студентів до практики на базі різних підрозділів.