RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Жителі відразу трьох областей вимагають від "Гадячсир" розрахуватися за мільйонні борги

Більше 200 жителів Полтавської, Житомирської та Сумської областей в середу, 28 серпня, вийшли на акцію протесту в Гадячі (Полтавська область) з вимогою до «Гадячсир», «Лозівського молочного заводу» і «Білогір'я молокопродукт» погасити заборгованість в розмірі 59 млн грн.

Працівники молочних підприємств групи компаній «Укрлендфармінг» відзначають, що через цю заборгованість підприємства-виробники молока виявилися на межі закриття, передає "ДС".

Учасники протесту підкреслюють, що всі підприємства-боржники входять в групу компаній «Альміра», кінцевим власником яких є Олег Балюк. Через заборгованість, що виникла, виробники молока накопичують заборгованість перед селянами, а також не можуть вчасно розраховуватися за податковими зобов'язаннями. Якщо найближчим часом «Альміра» не погасить борги, без роботи можуть залишитися понад 1500 осіб, а молочне стадо доведеться вирізати - вже сьогодні деякі господарства змушені зменшувати поголів'я худоби через брак коштів на його утримання.

Як зазначив директор Східного кластера групи компаній «Укрлендфармінг» Юрій Щербак, борг в розмірі 59 млн грн утворився за три роки. Спершу підприємства групи компаній «Альміра» платили за весь отриманий обсяг молока, потім почали зменшувати виплати. «З часом продукцію стали приймати, відмовляючись оформляти належним чином документи, а потім і зовсім примушували виробників привозити молоко під загрозою того, що не розрахуються за вже накопиченими боргами», - зазначив Щербак.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: БізнесАграрний сектор
Теги: