RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В "Укрлендфармінгу" розповіли про серйозні перспективи розвитку тваринництва в Україні

Група компаній "Укрлендфармінг" (Ukrlandfarming) Олега Бахматюка почала масштабну реорганізацію напрямки тваринництва, на думку фахівців компанії, воно в Україні має серйозні перспективи розвитку, з огляду на дефіцит молока і м'яса на нашому ринку, але потребує підтримки держави.

Про це повідомив в коментарі для "ДС" керівник департаменту тваринництва Групи компаній "Укрлендфармінг" Володимир Педан.

"Сьогодні ринок цільного молока і молокопродуктів в Україні виглядає цікавим і перспективним, через те, що за останні роки спостерігається тенденція до зниження поголів'я великої рогатої худоби. - вважає Володимир Педан. - Але така ситуація, на мою думку, є критичною в цілому, так як це безпосередньо впливає на продовольчу безпеку держави".

На підприємствах і в фермерських господарствах України міститься близько 400 тисяч молочних і 34 тисяч м'ясних корів. За перше півріччя поголів'я молочних корів вже скоротилося на 20 тисяч, що призвело до зростання ціни на незбиране молоко і дефіциту сировини для переробників.

Керівник департаменту тваринництва "Укрлендфармінг" назвав законодавчі пріоритети, які могли б посприяти розвитку тваринництва. У їх числі: прив'язка кількості орної землі, яку утримують орендарі або власники землі, до змісту ВРХ з розрахунку на 1 га, пряма дотація на площі землі, які використовуються під кормові культури, доведення держстандартів змісту пальмового масла в молочних продуктах до міжнародних норм.

"На мій погляд, одна з причин, що призводять до скорочення поголів'я корів в Україні, - це непродумана і неправильна система дотацій для товаровиробників, низький експортний потенціал підприємств по переробці молока і низька купівельна спроможність населення", - говорить він.

"Укрлендфармінг" - один з найбільших українських агропромислових холдингів, який належить українському бізнесменові Олегу Бахматюку. Агрохолдинг управляє одним з найбільших в Україні земельних банків загальною площею близько 500 тисяч га. Група компаній крім тваринництва займається також вирощуванням зернових і олійних культур, насіння, виробництвом яєць і яєчних продуктів (Avangardco IPL).