RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Повністю забезпечує аграріїв посівним матеріалом: в "Укрлендфармінгу" розповіли про роботу свого заводу після модернізації

Насіннєвий завод "Зоря" одного з найбільших українських агрохолдингів "Укрлендфармінг" відсвяткував 30-річний ювілей. Після глибокої модернізації підприємство може прийняти і просушити 36 тисяч тонн сирих качанів кукурудзи за сезон - найбільше в Україні.

Вітчизняні аграрії давно працюють над зменшенням залежності від вартості та якості імпортного насіннєвого матеріалу. Закритий цикл виробництва насіння кукурудзи в Україні є в агрохолдингу "Укрлендфармінг", який щорічно сіє близько 1500 га ділянок гібридизації кукурудзи. Зібране насіння використовуються як для власних, так і для потреб інших компаній. Про це йдеться в сюжеті oboz.tv після візиту на один з найбільших насіннєвих заводів країни.

Насіннєвий завод в селі Зоря Рівненської області нещодавно відсвяткував 30-річний ювілей. Його побудували ще в 1989 році, і після модернізації об'єкт має стратегічне значення для аграріїв України, які практично не залежать від імпортного насіннєвого матеріалу.

"Ми обладнані двома паралельними лініями - це одна з наших переваг, - розповідає Володимир Данилевський, директор заводу "Зоря". - Ми можемо доопрацьовувати два гібриди з різних регіонів України. Наші потужності - по 400 тонн в зміну кожна лінія. Таким чином ми можемо прийняти 800 тонн вологого качана на добу ".

Після модернізації працюють на заводі на німецькому обладнанні. Це єдиний завод в Україні, що може прийняти і просушити 36 тисяч тонн сирих качанів кукурудзи за сезон, тут є склади готової продукції площею понад 5000 кв. м, і зерносховища, які дозволяють забезпечити безперебійний процес доопрацювання насіння.

"Укрлендфармінг" - один з найбільших українських агропромислових холдингів, який належить українському бізнесменові Олегу Бахматюку. Агрохолдинг управляє одним з найбільших в Україні земельних банків в 500 тисяч га. Група компаній крім вирощування зернових і олійних культур, насіння, займається також тваринництвом і виробництвом яєць і яєчни