RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Тимошенко назвала точну ціну за кубометр газу в разі її перемоги на виборах

Юлія Тимошенко пообіцяла, що у разі перемоги на виборах знизить щонайменше вдвічі ціну на газ для населення, змінить склад НКРЕКП і наведе лад у тарифах.

Про це вона заявила на телеканалі "Україна".

"Видобути газ, транспортувати до людей, заплатити податки і додати 30% рентабельності – це 3 грн 50 коп. за кубометр газу. Сьогодні українцям виставляють 8 грн 55 коп. за кубометр. Це нечесно, глибоко корупційно й абсурдно з економічної точки зору", – пояснила політик.

Тимошенко додала, що зараз "у ціну газу закладено і заробітну плату Голови НАК "Нафтогазу", яка складає 2 мільйони грн в місяць", і відкати та корупційні націнки.

Лідер "Батьківщини" наполягає: треба притягнути до кримінальної відповідальності всіх корупціонерів, які очолюють газову галузь. А також – демонополізувати імпорт газу, встановити чесні правила у сфері його видобутку та спрямувати українське паливо винятково на потреби населення.

Тимошенко переконана: беззаперечним аргументом для зниження тарифів є рішення Окружного адміністративного суду, який визнав: Постанова уряду №315, якою у 2016 році було підвищено ціну на газ, є незаконною і необґрунтованою.

"Це перший крок, це основа для того, щоб після президентських виборів, не втративши жодного дня, просто скасувати всі ці нечесні речі і поставити єдину реальну правильну ціну на газ, яка буде удвічі нижчою", – заявила політик.

Лідер "Батьківщини" також нагадала що у собівартості тепла – 85% вартості природнього газу, у вартості гарячої води – 75% . Тож коли знизиться ціна на газ удвічі, зменшиться і тариф на тепло, і на гарячу воду.

"Новий президент, який має законне право формувати НКРЕКП, звільнить усіх членів цієї комісії, які є корупціонерами і бізнесменами і які виконують незаконні вказівки сьогоднішнього глави держави", – упевнена Тимошенко.